Σπανός – Γκλέτσος, στο 2ο Γύρο των Περιφερειακών εκλογών

2811

Τρίτος ο Αναγνωστάκης – τέταρτη η Μπατζελή

Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι

Σε παιχνίδι για δύο εξελίχθηκε η διαδικασία των αποτελεσμάτων για την εκλογή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός ψήφων καταμερίστηκαν σε όλους τους συνδυασμούς δύο ήταν οι επικρατέστεροι που θα οδηγηθούν αναπόφευκτα σε δεύτερο γύρο εκλογών την ερχόμενη Κυριακή και αυτοί ήταν ο Φάνης Σπανός να προηγείται και να αναδεικνύεται ο νικητής για τον πρώτο γύρο των εκλογών με  τον συνδυασμό ‘’Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας’’ να συγκεντρώνει ποσοστό 39,39% και ο Απόστολος Γκλέτσος με τον συνδυασμό ‘’Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση’’ να ακολουθεί με ποσοστό 24,25 %.

Ο Φάνης Σπανός δήλωσε για τα αποτελέσματα και για τον δεύτερο γύρο «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Στερεοελλαδίτες και τις Στερεοελλαδίτισσες που μας εμπιστεύτηκαν,μας στήριξαν και μας έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα νίκης στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών.Το αποτέλεσμα ανταμείβει τη μεγάλη προσπάθειά μας να μεταδώσουμε απ’ άκρο σ΄ άκρο της Στερεάς το όραμα, τις ιδέες και τον προγραμματισμό μας για την επόμενη περιφερειακή θητεία.Κυρίως, όμως, δικαιώνει τη σκληρή δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια με τον Κώστα Μπακογιάννη και την Περιφερειακή ομάδα για να υπηρετήσουμε αυτόν τον τόπο. Αυτή τη στιγμή θέλω να απευθύνω ένα πλατύ κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και σε όλες τις υγιείς και δημοκρατικές δυνάμεις να έρθουν κοντά μας, για μια καθαρή νίκη την ερχόμενη Κυριακή. Μια νίκη της Ρούμελης, μια νίκη των πολιτών, μια νίκη όλων μας!»

Ο Απόστολος Γκλέτσος σε δήλωσή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε «Κάθε εκλογικό αποτέλεσμα, έχει την ερμηνεία που ο καθένας  του αποδίδει. Οι συνέπειες του αποτελέσματος, δεν έχουν να κάνουν με το ποιος κερδίζει ή χάνει.Κυρίως, αποτυπώνει τους συσχετισμούς εκείνων των δυνάμεων, που θα κληθούν με την συμβολή τους, να οδηγήσουν την Περιφέρειά μας, προς όφελος των πολλών.Χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, με μοναδικά όπλα, τη φρεσκάδα και ορμή του συνδυασμού, αλλά και με την εμπιστοσύνη στη κρίση των πολιτών… Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι της τελικής δικαίωσης. Ήττα δεν είναι να χάνεις, ήττα είναι όταν δεν μπορείς να σηκωθείς!!!!»

Πολύ πιο πίσω σε ψήφους ήταν τελικά ο πολύ δραστήριος προεκλογικά Δημήτρης Αναγνωστάκης με τη ‘Στερεά… Υπεροχής’, ο οποίος βρέθηκε στην Τρίτη θέση και η Κατερίνα Μπατζελή με το συνδυασμό ‘Πατρίδα μας η Στερεά’ που ήρθε τέταρτη σε ψήφους. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά που συγκέντρωσαν και οι υπόλοιποι συνδυασμοί συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στην διεξαγωγή δεύτερου κύκλου περιφερειακών εκλογών, έχουν ως εξής: ο συνδυασμός ‘’Στερεά… Υπεροχής!’’ με 13,93%, ‘’Πατρίδα μας η Στερεά’’ με 11,60 %, η ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ’’ με 5,66 %, η ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ’’ με 2,39%, η ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ’’με 1,40% και η ‘’Ελεύθερη Στερεά’’ με 1,38%. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά 20 συμβούλους εκλέγει ο Φάνης Σπανός, 12 ο Γκλέτσος και 7 ο Αναγνωστάκης, 6 η Μπατζελή, 3 ο Μπασδέκης, και από 1 οι υπόλοιποι.

Η κα Μπατζελή, η οποία δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και να συμμετάσχει στον δεύτερο κύκλο των εκλογών δήλωσε μεταξύ άλλων «Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας δείξατε την εμπιστοσύνη σας και στηρίξατε με την ψήφο μας την παράταξή μας,πατρίδα μας η Στερεά…Οι πολίτες που επέλεξαν να στηρίξουν την παράταξή μας πρέπει να είναι σίγουροι ότι με τις ίδιες αρχές και αξίες θα συμμετάσχουμε και θα εγγυηθούμε την διαφανή λειτουργία του νέου Περιφερειακού Συμβούλιου αλλά και την προώθηση αναπτυξιακών και κοινωνικών παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στην Περιφέρεια μας τούτη την ώρα μόνο γενικά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς. Ο αγώνας των εκλογών  στην Περιφέρεια μας έγινε πέρα της πολιτικής προεκλογικής πόλωσης κάτω και από διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές συνθήκες.Υπήρξε μία διαφορετική ανάγνωση της πολιτικής, που όμως πρέπει να ομολογήσω, υποστηρίχτηκε από μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. Εμείς δεν πετύχαμε ασφαλώς τον βασικό μας στόχο που ήταν η συμμετοχή μας στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών. Πετύχαμε όμως και είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό μια σημαντική συσπείρωση στη βάση προοδευτικών ιδεών και προγράμματος…Θέλω να ξέρετε ότι η παράταξή μας θα εγγυηθεί στο μέτρο των δυνάμεών που μας έδωσαν οι πολίτες της Στερεάς αυτή την πορεία χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.»ε Στην καρδιά της Ελλάδας

39,72 

126

Εντυπωσιακός ο Τασιός στην Ευρυτανία

Με μια εντυπωσιακή εκλογική πρωτιά στο νομό, ο μέχρι σήμερα Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, προηγείται μακράν από όλους τους συνυποψηφίους του. Στις μέχρι τώρα καταμετρήσεις ο κ. Τασιός έλαβε 3.928 ψήφους, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για έναν τόσο μικρό νομό όπως η Ευρυτανία. Το ποσοστό μάλλον δεν είναι τυχαίο και πως φαίνεται από το αποτέλεσμα, η πολιτική στάση και ο τρόπος διοίκησης του κ. Τασιού επιβραβεύτηκαν από τους πολίτες της Ευρυτανίας.

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα ο κ. Τασιός δήλωσε:

«Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου, που στήριξαν τον συνδυασμό του Φάνη Σπανού σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το μήνυμα τους ήταν ηχηρό. Με ποσοστό 46%, οι Ευρυτάνες δικαίωσαν την πολύ δουλειά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια με τον Κώστα Μπακογιάννη και την Περιφερειακή μας ομάδα υπηρετώντας τον τόπο μας, και μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα και εργατικότητα και την επόμενη περίοδο.

Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά, θα ενώσουμε δυνάμεις για το καλό της Ευρυτανίας. Δεν πανηγυρίζουμε. Δεν εφησυχάζουμε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Την Κυριακή θα πρέπει όλοι να δώσουμε το παρών στην κάλπη και να στηρίξουμε την πρότασή μας για την Ευρυτανία. Άλλωστε η δικαίωση για εμάς, δεν ήταν ούτε η Κυριακή που πέρασε, ούτε η Κυριακή που έρχεται. Η δικαίωση για εμάς θα έρθει, όταν θα έχουμε ολοκληρώσει το αυτοδιοίκητο μας έργο και θα έχουμε οικοδομήσει ένα διαφορετικό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη ‘Στερεά…Υπεροχής, Μωυσής Μπερμπερής δήλωσε για την εκλογική αναμέτρηση:

«Δώσαμε νομίζουμε μια καθαρή και τίμια προεκλογική μάχη ,με τις όποιες δυνατότητές μας και χωρίς να καταφέρουμε να πείσουμε την πλειοψηφία.

Οι πολίτες της Ευρυτανίας έκαναν μια άλλη αυτοδιοικητική επιλογή και εύχομαι αυτή τους    η επιλογή να δικαιωθεί.

Ευχαριστούμε αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά και  αυτούς που μας αφουγκράστηκαν στα πλαίσια του προεκλογικού διαλόγου, έστω κι αν δεν καταφέραμε να τους  πείσουμε για το σχέδιό μας.

Απ’ τη θέση που μας τάξανε, θα παλέψουμε να επιτελέσουμε τον θεσμικό μας ρόλο δημιουργικά και στο ακέραιο.

Η παρουσία μας μέσα στην κοινωνία και στα όργανα θα είναι διαρκής και αγωνιστική, δίπλα στον κόσμο και τα προβλήματά του, προβλήματα μεγάλα και πολυσύνθετα».