Τη στήριξη του κλάδου εστίασης που θα είναι άμεση με εμπροσθοβαρή μέτρα, πριν μπουν λουκέτα και βρεθούν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι και δη νέοι που εργάζονται για να συμπληρώνουν το εισόδημα τους, ζητά η επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά», κα Κατερίνα Μπατζελή.

 Σε δήλωσή της συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σε συνέχεια των μέτρων στήριξης των μικρών  επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού που έχουμε προτείνει περιλαμβανόμενων των αυτοαπασχολουμένων και των νέων επιχειρήσεων που δραστηριοποιήθηκαν το 2019, προτείνουμε και διεκδικούμε Ειδικό Πρόγραμμα στήριξης της εστίασης για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Με βασικό μηχανισμό εκείνου της μη επιστρεπτέας προκαταβολής ,τονίζοντας ότι τα 25 εκ.ευρω που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια δεν επαρκούν για να καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων. Λογω της σημασίας του κλάδου πέρα του ειδικού περιφερειακού προγράμματος που θα βασίζεται σε ειδικά μέτρα στήριξης  και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ίδιου του κλάδου της Περιφέρειας μας ,είναι απαραίτητο να υπάρχει και εθνικό πρόγραμμα στήριξης του κλάδου εστίασης με δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά μέτρα. Πρέπει δε, να απαιτηθεί  μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και διαμονή στο 6% ,ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις και ελαφρύνσεις καθώς και διευκόλυνση της ρευστότητας».

Ο Μάνος Γέμελος, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης τόνισε ότι : «το θέμα αυτό το φέρνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες και η έγκριση ενός νέου προγράμματος στήριξης της εστίασης. Άλλωστε οι μέχρι σήμερα προκηρύξεις για στήριξη των επιχειρήσεων-κεντρικών και περιφερειακών προγραμμάτων-  δεν διευκόλυναν την συμμετοχή του μεγαλύτερου μέρους του κλάδου της εστίασης. Ο κλάδος της εστίασης θα πρέπει να στηριχθεί ώστε με το άνοιγμα της οικονομίας και των αγορών να μπορεί να  ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, την εμπορική κίνηση αλλά και τον Τουρισμό. Στήριξη η οποία πρέπει να γίνει σε συνεργασία των Δήμων, της Περιφέρειας και των Κεντρικών αρχών. Ο κλάδος αυτός  έχει πληγεί και στις δυο περιόδους της πανδημίας ,με μια μείωση που μόνο το γ’ τρίμηνο φθάνει στο 31% ,ποσοστό που θα είναι μεγαλύτερο στο δ’ τρίμηνο και λόγο του γενικού κλεισίματος τους».