Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που συνεδρίασε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, με τηλεδιάσκεψη, τοποθετείται η παράταξη της αντιπολίτευσης “Στερεά Υπεροχής”.

Σε κείμενο που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, αναφέρει:

«Η παράταξή μας «Στερεά Υπεροχής», κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια και ανέδειξε την ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής, για τις-μέχρι στιγμής- μηδενικές εντάξεις έργων διαχείρισης,στα αντίστοιχα προγράμματα.

Οι δυσλειτουργίες της κεντρικής διοίκησης, που έτσι κι αλλιώς είναι υπαρκτές, δεν δικαιολογούν την υπερβολική καθυστέρηση της περιφέρειά μας, καθυστέρηση που ξεπερνά τα δύο χρόνια.

Η υστέρηση της περιφερειακής αρχής αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες εντάξεις σε όλη την Ελλάδα και τις μηδενικές εντάξεις στην περιφέρειά μας.

Αναδείχθηκαν επίσης απ’ την πλευρά μας τα προβλήματα ύδρευσης του οικισμού Πανοράματος του Δήμου Χαλκιδέων.

Πριν την Ημερήσια Διάταξη παρενέβη ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, καταγγέλλοντας πλήθος παραβατικών ενεργειών και απαιτώντας την επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών της περιφέρειάς μας.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυριάρχησαν οι στρατηγικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, διαφόρων τομεακών αλλά και χωρικών προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου.

Η παράταξή μας καταψήφισε τις εισηγήσεις της Περιφερειακής Αρχής, ως πολιτικά ατελέσφορες, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και την κυβερνητική πολιτική, σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης, αναδεικνύοντας παράλληλα και τη σπουδή τους κυρίως για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Εισήχθησαν επίσης προς συζήτηση το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022 καθώς και η 4η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος. Καταψηφίσαμε τις προτάσεις της Περιφερειακής Αρχής, τονίζοντας τους κινδύνους για την εκτέλεση προγραμμάτων, λόγω του μεγάλου κύματος ακρίβειας και της κυβερνητικής αδράνειας επί αυτού.

Τονίσαμε την επικοινωνιακή αμετροέπεια της Περιφερειακής Αρχής και την ανάγκη άσκησης ουσιαστικής πολιτικής, για τα κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα της Στερεάς προς όφελος των συμφερόντων των πολλών.

Ως παράταξη θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια το θεσμικό μας ρόλο, προς όφελος των συμπολιτών μας και της περιφέρειάς μας».