Πρέπει να μπει ένα τέλος και να υπάρξει άμεσα εξορθολογισμός», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρύστου.

Ο Πρόεδρος, κ. Σουλιώτης δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη της Π.Ε.Δ. στα δίκαια και πλήρως τεκμηριωμένα αιτήματα του Δήμου Καρύστου. «Τα προβλήματα είναι κοινά και κοινή θα πρέπει να είναι η προσπάθεια. Ήδη έχουμε στείλει αίτημα και πιέζουμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υπογειοποίηση των ηλεκτρικών δικτύων σύνδεσης των ανεμογεννητριών. Ομοίως, θα προωθήσουμε και θα διεκδικήσουμε λύσεις για όλα τα ζητήματα που μας θέσατε», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.

Σε σχέση με τα θέματα που θα τεθούν εκ μέρους της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 14-16 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, μετά από διαλογική συζήτηση των Μελών αποφασίστηκε να είναι, κατ’ ελάχιστον, τα εξής: διαχωρισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών και δήμων, αναγκαιότητα άμεσης στελεχιακής ενίσχυσης των δήμων με νέες προσλήψεις και εξορθολογισμός της διαδικασίας κινητικότητας, αύξηση και ορθολογική κατανομή των ΚΑΠ, χρηματοδότηση για προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων για την πολιτική προστασία,  καταστατική θέση και ευθύνες αιρετών, κατάργηση του περιβαλλοντικού τέλους από τις υποχρεώσεις των Δήμων, ενέργειες για την ορθή χωροθέτηση των ΑΠΕ και την μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα στις τοπικές κοινωνίες. Αποφασίστηκε επίσης, η επικαιροποίηση της ολοκληρωμένης πρότασης της Π.Ε.Δ. και η κατάθεσή της στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Τέλος, μετά από εισήγηση του Προέδρου και ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η παροχή στήριξης, εκ μέρους της Π.Ε.Δ., στην 7η ΕΜΑΚ για την επανεκπαίδευση – συντήρηση των ορειβατών-διασωστών σε θέματα διάσωσης σε ορμητικά ύδατα. «Στις συνθήκες της ακραίας κλιματικής κρίσης που βιώνουμε, η ύπαρξη εκπαιδευμένων διασωστών είναι θέμα υψίστης σημασίας. Στόχος της Π.Ε.Δ. να είναι χρήσιμη σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Σουλιώτης