“Στηρίζουμε τις οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά”

4298

Μεγάλη επιτυχία για την διημερίδα στο Καρπενήσι

  Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και η στήριξη του κοινού στις διήμερες εκδηλώσεις ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκαν στο Καρπενήσι στις 3 και 4 Νοεμβρίου στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου με θέμα: “Στηρίζουμε τις οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά”. 

Οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν συνδιοργάνωση του Δήμου Καρπενησίου, της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ευρυτανίας και του ΚΕΣΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το διήμερο παρακολούθησε πλήθος κόσμου που ήθελε να ενημερωθεί, αλλά παρόντες ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός και ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης. 

Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα και επίκαιρα ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν και τις δύο ημέρες από γνωστές προσωπικότητες της πολιτικής αλλά και από επιστήμονες από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, τα οποία παρακολούθησε με ενδιαφέρον το κοινό στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο.

Αναλυτικότερα, η πρώτη μέρα του διημέρου περιελάμβανε μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική ενημέρωση από διακεκριμένες ομιλήτριες που ενημέρωσαν το κοινό  για την ενδοοικογενειακή βία, τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και την εμπορία εκδιδόμενων προσώπων ( trafficking). Πιο συγκεκριμένα, η κα Ευγενία Τσουμάνη ανέπτυξε το θέμα “Η βία μέσα στην οικογένεια. Πρόκληση και ευθύνες”, η κα Έφη Μπέκου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με “Τα αίτια, την αντιμετώπιση και την ανάδειξη άλλων μορφών βίας, όπως η εμπορία και η διακίνηση εκδιδόμενων προσώπων” ενώ τη σκυτάλη πήρε η κα Έλενα Ράπτη, η οποία αναφέρθηκε στην καμπάνια “Ένα στα Πέντε” της οποίας είναι Συντονίστρια, μια καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 

Η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε την πολύ κατατοπιστική ομιλία του κ. Μανώλη Σφακιανάκη και των συνεργατών του για τους κινδύνους που διατρέχουμε ανήλικοι αλλά και ενήλικοι από τη χρήση του διαδικτύου. Στη συνέχεια, ακολούθησε το μονόπρακτο “Κόκκινη Μνήμη” με την Πωλίνα Γκιωνάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Βαμβακά, το οποίο αναφερόταν στην ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα στην βία προς τις γυναίκες. 

Και τις δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε οπτομετρικός έλεγχος από την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδας όπου εξετάσθηκαν δωρεάν πάνω από 250 παιδιά δημοτικού.