Στην Έκθεση ‘’MOUNTAIN PLANET’’ στην πόλη Γκρενόμπλ της Γαλλίας συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Γενιτσαρόπουλος ως αναπληρωτής του Δημάρχου, προκειμένου να δουν από κοντά τα νέα για το χειμερινό τουρισμό. Η έκθεση πραγματοποιείται φέτος μετά από δυο χρόνια πανδημίας, από τις 26 έως 28 Απριλίου 2022.

Το Mountain Planet προσφέρει πολλά θεματικά επώνυμα χωριά για να βρει όποιος επιθυμεί τους κατάλληλους συνεργάτες.

Mountain Planet Start-Up Village , σε συνεργασία με το French Tech In The Alps and Alpes turistike Lab, με 15 εταιρείες κάτω των 3 ετών.

Mountain Planet Transition Village : 10 εκθέτες σε βασικά θέματα μετάβασης, όπως διαχείριση νερού, διαχείριση απορριμμάτων, φωτισμός, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αρχιτεκτονικές εταιρείες και καθαρισμός.

Mountain Planet Eco-building Village : με την υποστήριξη του Eco-building Cluster, αυτό το χωριό των 6 εκθετών.

Mountain Planet Mobility Village : 5 εταιρείες για εύκολη μετακίνηση στα βουνά.

Mountain Planet Accessibility & Handicap Village : 4 εταιρείες και 4 σύλλογοι έρχονται να παρουσιάσουν τις τελευταίες τους καινοτομίες, τις δράσεις τους, σε πολλούς τομείς στην υπηρεσία μιας προσαρμοσμένης και καλοπροαίρετης υποδοχής των ατόμων με αναπηρία. Ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Auvergne-Rhône-Alpes ήθελε ιδιαίτερη προσοχή και προληπτικές ενέργειες όσον αφορά τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις περιφερειακές πολιτικές. Στο όνομα της εγκάρσιότητας, στο πλαίσιο της ορεινής πολιτικής της περιοχής, η Sandrine CHAIX, Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας αρμόδια για Κοινωνική Δράση και Αναπηρία, ευχήθηκε η έκδοση αυτού του Mountain Planet 2022 να είναι μια ευκαιρία. να δημιουργήσουμε μαζί καλύτερη προσβασιμότητα στο βουνό, σε όλες τις διαστάσεις της. 

Mountain Planet Decoration & Interior Design Village : επειδή το βουνό είναι τόσο όμορφο μέσα όσο και έξω, αυτό το χωριό θα παρουσιάσει όλες τις καλές ιδέες και καινοτομίες στην εσωτερική διακόσμηση και αρχιτεκτονική. 

Το CEA εκθέτει στο Mountain Planet : σημαντικός παράγοντας στην έρευνα που εξυπηρετεί το κράτος, την οικονομία και τους πολίτες και ο μοναδικός γαλλικός δημόσιος ερευνητικός οργανισμός στους 100 κορυφαίους παίκτες καινοτομίας στον κόσμο (Derwent 2020), το CEA θα αποκαλύψει πολλά πρωτότυπα που πληρούν τις προκλήσεις και προβλήματα των αυριανών φορέων στο βουνό. Τεχνολογία εντοπισμού smartphone για διάσωση στο βουνό, καινοτομία στην υπηρεσία του ορεινού πεζικού, τεχνογνωσία και παρακολούθηση κινδύνων φυσικής βαρύτητας από drone, διασφάλιση της προληπτικής πυροδότησης χιονοστιβάδων κ.λπ.