Μετά το δελτίο τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρπενησίου, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της περασμένης εβδομάδας, όπου η παράταξη «Αλλαγή Πορείας» κατηγορεί την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ για κακοδιαχείριση με αφορμή πρόστιμο 7.500 ευρώ που έλαβε η Επιχείρηση του Δήμου για μη έγκαιρη απόδοση ΦΠΑ, ο Δήμος Καρπενησίου απαντά. Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«Σε απάντηση των κατηγοριών και των πανηγυρισμών της αντιπολίτευσης για κακοδιαχείριση της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και την επιβολή προστίμου, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

  1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, επιτελεί στο ακέραιο το έργο για το οποίο έχει οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, λειτουργώντας όλα αυτά τα χρόνια με τον ορθότερο τρόπο. Να σημειώσουμε ότι η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ πραγματοποιεί ένα σπουδαίο έργο πολιτιστικού περιεχομένου, κατορθώνοντας όλο τον χρόνο να προάγει τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την παιδεία ως βασικές αξίες, αναδεικνύοντας επιπρόσθετα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας και διασφαλίζοντας την ποιότητα στο έργο της. Επιπλέον, η δραστηριότητά της όλα αυτά τα χρόνια συνεισφέρει πολλαπλά στην τοπική οικονομία και την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από τη διοργάνωση των εκδηλώσεών της. Επιπρόσθετα, ως επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα, ενδυναμώνει την κοινωνική πρόνοια και συνοχή του Δήμου μας, λειτουργώντας και εποπτεύοντας με τον ορθότερο τρόπο προγράμματα κοινωνικής στήριξης όπως τις δομές: Βοήθεια στο σπίτι στον Δήμο Καρπενησίου και Αγράφων, το ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Μέσα από την κοινωνική της δράση  βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια και στον συνάνθρωπο  και στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες σε όλο τον νομό. Μέσα από την ορθότερη διοικητική και οικονομική διαχείριση και τη συνέπεια που επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια, καταφέρνει να επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο για όλους του δημότες, αποφέροντας μετρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία μας.     
  2. Το πρόστιμο είναι υπό αμφισβήτηση και ο λογιστής της Κοινωφελούς επιχείρησης έχει ήδη υποβάλει σχετική ένσταση και έχει ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή.
  3. Σε περίπτωση απόρριψης, ο υπεύθυνος θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη και κυρίως το κόστος.
  4. Ο εξωτερικός συνεργάτης ήταν επιλογή της τότε δημοτικής αρχής και συνεργάζεται με την επιχείρηση πριν από το 2010 και κρίναμε σκόπιμο να μην προχωρήσουμε σε αλλαγή λόγω της καλής συνεργασίας που είχαμε.
  5. Ως προς την αμοιβή του, που είναι η μόνη αλλαγή που έγινε από το 2015 μέχρι σήμερα, μειώθηκε σε ποσοστό 50%.

Δυστυχώς, όλα αυτά αν και σας ήταν ήδη γνωστά ή σε αντίθετη περίπτωση μπορούσατε να ενημερωθείτε, τα παραβλέψατε και τρέξατε να πανηγυρίσετε. Ειλικρινά, η πρακτική σας και η στάση σας μας στεναχωρεί και μας αναγκάζει να θυμηθούμε με τη σειρά μας τα ποσά που πληρώσαμε στη συγκεκριμένη επιχείρηση ( περίπου 25.000€) σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης που αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση συμπολίτη μας από αιρετό στέλεχός της πριν από το 2010. Δε θα θέλαμε να θυμηθούμε τα 1,5 εκατ. ευρώ που αποπληρώσαμε  τα τελευταία δύσκολα οικονομικά χρόνια για το δήμο μας από εκκρεμείς υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί επίσης πριν από το 2010. Σε κάθε περίπτωση, καλούμε την αντιπολίτευση για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα να αφήσει το λαϊκισμό και να συνεργαστούμε για την επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας».