Στο Βόλο η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου

1902

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσικό σχολείο του Βόλου πραγματοποίησε η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. Η εκδήλωση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια γνωριμίας και πολιτιστικής ανταλλαγής με Μουσικά Σχολεία, αλλά και προβολής της δικής μας παράδοσης. Αναλυτικότερα, η πενηνταμελής χορωδία που απαρτίζεται από μαθητές όλων των Δημοτικών, των Γυμνασίων, των Λυκείων παρακολούθησαν παραδοσιακά χορωδιακά τραγούδια και κατόπιν παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με αναστάσιμους ύμνους και επίκαιρα ανοιξιάτικα τραγούδια με αντιπροσωπευτικές ευρυτανικές επιλογές. Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός του κοινού από την απόδοση της χορωδίας και από το κλαρίνο του μαθητή του ΕΠΑΛ Χρήστου Κοράκη. Το ζωναράδικο και το τσάμικο προκάλεσε τις έντονες επευφημίες μαθητών και καθηγητών. Στη συνέχεια, ο αποσπασμένος από το 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου φιλόλογος Βασίλειος Κλείτσας, ξενάγησε την χορωδία στους χώρους του Σχολείου. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τους πολυπληθείς χώρους και τον πλούσιο σε όργανα εξοπλισμό. Μετά από το πλουσιοπάροχο γεύμα με το οποίο τους δεξιώθηκαν, ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε η πρόβα του παραδοσιακού συνόλου με 13 σαντούρια να παίζουν ταυτόχρονα! Τα παιδιά συζήτησαν με τους καθηγητές μουσικής και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ελπίζοντας κάποια στιγμή να δημιουργηθεί και η αντίστοιχη δομή στην περιοχή μας. 

Στη χορωδία συμμετείχαν οι: Αναγνώστου Απόστολος, Χρήστος και Κατερίνα, Ανδρώνη Δέσποινα, Γεωργούλα Παναγιώτα, Γιαννοπούλου Ευφροσύνη, Γιώγιου Αλεξάνδρα, Γκρίζη Δέσποινα και Εὐάγγελος, Δαράβαλη Κατερίνα, Ηλιόπουλος Διονύσιος και Ελευθέριος, Ηλιοπούλου Ευσταθία και Σοφία, Καψάλη Βασιλική και Κωνσταντίνος, Κοντοπάνου  Παρασκευή, Κόπανος Δημήτριος, Κοτρώνης Δημήτριος, Λάππα Δήμητρα, Μακράκης Λάμπρος και Χαράλαμπος, Μαντζούρη Μαρία, Μεριγκούνη Αμαλία, Μουρτογιάννης Γιώργος, Νικολάου Αγγελική, Πρίμπα, Σαρηγιαννίδη Σοφία, Σώρου Κατερίνα, Τριβιζά Άννα και Στέφανος, Τσάκνης Νικόλαος, Τσιάρα Ιωάννα, Μαίρη και Ευάγγελος.

Κλαρίνο: Κοράκης Χρήστος, Κρουστά: Ηλιόπουλος Νικόλαος, Τσάκνης Δημήτρης-Μάριος με τον δάσκαλό τους Δημήτριο Ρούσκα, σαντούρι: Σοφία Ηλιοπούλου

Διεύθυνση: Ηλιόπουλος Αναστάσιος