Στο περιοδικό «Lifo» και συγκεκριμένα στη στήλη «Ο τόπος μου» φιλοξενήθηκαν τα Άγραφά μαζί το Δήμαρχο Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη όπου μίλησε για όλα, σε μια διαρκή προσπάθεια προβολής του Δήμου μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά και εφημερίδες – περιοδικά πανελλαδικής εμβέλειας.

Αναλυτικότερα, στο άρθρο αυτό αναφορά γίνεται στην ερημοποίηση της περιοχής και στο δημογραφικό πρόβλημα που δημιουργείται παρουσιάζοντας στοιχεία από την τελευταία απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ. Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει προχωρήσει ο Δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης με την οικονομική στήριξη των οικογενειών που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί ή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, αλλά και για τους ψηφιακούς νομάδες. Ενέργειες  δηλαδή που στοχεύουν να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα της μείωσης του πληθυσμού.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες ώστε να καταφέρουν, σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία, να έχουν μια απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για τα νέα ζευγάρια τα οποία κατοικούν στον Δήμο, ώστε να διευκολυνθεί η διαβίωσή τους, αλλά και στην έμφαση και στήριξη στον πρωτογενή τομέα για να δημιουργηθούν έτσι οι κατάλληλες προϋποθέσεις και να ασχοληθούν οι νέοι που επιθυμούν να μείνουν στην περιοχή και να δημιουργήσουν εδώ την οικογένειά τους.

Κλείνοντας την συνέντευξη ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρθηκε στις δουλειές που προσφέρει ο Δήμος Αγράφων όπως κτηνοτροφία, μελισσοκομία, παραγωγή βιολογικών προϊόντων καθώς και παραγωγή προϊόντων μεταποίησης, αλλά και στην άγρια και απαράμιλλη ομορφιά που διαθέτουν τα Άγραφα, τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα που θα μαγέψουν τον επισκέπτη.