Η «Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» υλοποιεί το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER του Π.Α.Α., από το 2007 έως σήμερα, για την Π.Ε Φθιώτιδας και Π.Ε. Ευρυτανίας.

Η «Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε. Ο.Τ.Α.» ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) προτίθεται να υποβάλλει Πρόταση για την επιλογή  Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης μέσω του LEADER με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο της παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τη νέα προγραμματική περίοδο 2023-2027.

Με το αριθ. πρωτ. 113/17-10-2022 έγγραφό τηςη «Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» καλεί το Δήμο Αγράφων να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στην περιοχή εφαρμογής της Αναπτυξιακής Φθιώτιδας Α.Ε.  Ο.Τ.Α.για το Τοπικό Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων ΤΑΠΤοΚ – Leader» Αναπτυξιακής Φθιώτιδας Α.Ε. Ο.Τ.Α.στο πλαίσιο της Παρέμβασης Π3-77-4.1 του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) 2023 – 2027.

Με εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γκορόγιας προτείνει τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αγράφων, απόφαση που θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων την Παρασκευή.