Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Ευρυτανίας

3455

Ύστερα από πρόσκληση της κ. Στέλλας Ντούσιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, κα Κριπάση Αναστασία, μίλησε στα παιδιά της Πέμπτης τάξης και της Δευτέρας για τον Πέτρο το γιο της, ένα παιδί με αναπηρία.
Ένα από τα project του τριμήνου του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmous + Rainbow στο οποίο συμμετέχει το σχολείο αποτελεί το Live Library (ζωντανή βιβλιοθήκη). Κύριος σκοπός είναι να σπάσει τα στερεότυπα επιλέγοντας έναν ενήλικα να γίνει το «βιβλίο» του που θα αφηγηθεί την δική του προσωπική ιστορία. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στην Πολωνία απ’ τους μαθητές της Στ’ τάξης που θα ταξιδέψουν. (Στέλλα Ντούσιου, Χριστίνα Ξώλια, Ντίνα Μπάρλα οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου πρότζεκτ. LIVE LIBRARY)
Η κα Κριπάση έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Οι μαθητές προετοίμασαν ερωτήσεις και κάποιες δεν τις περίμενα. Τα παιδιά έχουν τον δικό τους τρόπο να ρωτούν. Με συγκίνησαν με προβλημάτισαν. Γνωρίζοντας αυτά τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς υπάρχει ελπίδα να αλλάξουμε τα στερεότυπα σχετικά με την αναπηρία. Ήταν μια υπέροχη μέρα!!!! Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς για την πρόσκληση για την ζεστή φιλοξενία, για την μοναδική εμπειρία».