Προετοιμασία: 20’ | Ψήσιμο: 40’| Μερίδες: 6
Βαθμός Δυσκολίας: **
Υλικά
4-5 φύλλα χωριάτικα χοντρά
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη γαλοπούλα
2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένα κίτρινα τυριά
Αλάτι και πιπέρι
Χυλό για το άλειμμα των φύλλων:
2 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
1 κουταλάκι μπέκιν
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το μπέικον με τα πράσα, προσθέτουμε τη γαλοπούλα,1 φλιτζάνι
ζωμό κότας τα βράζουμε λίγο να δέσουν οι γεύσεις. Προσθέτουμε την κρέμα και το μισό
τυρί, και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Ανοίγουμε το φύλλο το περνάμε με τον χυλό με ένα πινέλο, το
διπλώνουμε, απλώνουμε το 1/4 της γέμισης και κάνουμε ένα μεγάλο ρολό, το βάζουμε στο
ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με τον χυλό που μας περίσσεψε
και βάζουμε λίγο βουτυράκι εδώ κι εκεί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
τα στριφτάρια.