«Προσπαθούμε να αποφύγουμε το ολικό lockdown, η μάσκα είναι η μόνη επιλογή» είπε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος εμφανίστηκε συγκινημένος στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας. 

 «Η ζωή συνεχίζεται με δύσκολο τρόπο» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος εμφανίστηκε στην καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση μετά από καιρό. Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Τα μέτρα αυτά βοηθούν να συνεχιστεί η ζωή. Με μια ψυχή και μια φωνή κοιτάμε να έχουμε ανοικτά μέτρα. Εμείς στην Επιτροπή Εμπειρογνωμονών προσπαθούμε να αποφύγουμε το ολικό lockdown».

«Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου σε μια ημέρα ιστορική που έχουμε ιστορικές μνημες ανδριοσύνης μπροστά στον φασισμό νομίζω περισσότερο από την γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από την γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας» είπε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις απαγορεύσεις, λέγοντας ότι δεν του είναι ευχάριστο να φορούν όλοι μάσκα, ακόμα και τα μικρά παιδιά.

«Εμείς στην επιτροπή με μια ψυχή και μια φωνή προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα και να αποφύγουμε το lockdown. Η στάση του καθενός θα κρίνει την πορεία», σημείωσε ο καθηγητής. Και κατέληξε: «Τα δικά μου λόγια δεν μετράνε τόσο, όσο η δική σας επιλογή».

Κρούσματα σήμερα: Η επίσημη ανακοίνωση 

Τα κρούσματα σήμερα 27/10 είναι 1.259 ενώ το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 12 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Σήμερα ανακοινώνουμε 1259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. 3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

dikaiologitika.gr