Συλλήψεις σε Λαμία και Στυλίδα για απάτη

1540

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και 1 ατόμου για απάτη και πλαστογραφία

Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15-02-2019 το μεσημέρι στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, μία 36χρονη ημεδαπή, ένας 52χρονος ημεδαπός & μία 25χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη αλλά και πλαστογράφηση.
Το ιστορικό
Το πρωί της Παρασκευής, οι δράστες μετέβησαν στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και προσποιούμενοι η μεν 36χρονη τη μητέρα της 25χρονης και ο δε 52χρονος τον παππού αυτής, προσκόμισαν σχετικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας της 25χρονης, όπου παρουσιαζόταν ως ημεδαπή, προκειμένου να της εκδοθεί (απόπειρα υφαρπαγής) σχετικό Διαβατήριο από τις Ελληνικές Αρχές.
Κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης συνέντευξης, η 25χρονη υπέπεσε σε πληθώρα αντιφάσεων σχετικά με την οικογενειακή της κατάσταση, με αποτέλεσμα να προσαχθούν άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη είναι αλλοδαπή υπήκοος και στερούταν παντελώς των απαραίτητων εγγράφων νόμιμης διαμονής στη Χώρα μας.

Εξαπάτησαν Υπηρεσίες και κατά το παρελθόν
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι αρχικά η 36χρονη & ο 52χρονος, το Νοέμβριο του 2002, παραπλανώντας Υπηρεσίες, κατάφεραν να δηλώσουν στα Δημοτολόγια του Δήμου Λαμιέων, ψευδή γέννηση παιδιού, γένους θηλυκού, τον Ιούνιο του 1996, το οποίο πιστοποιητικό στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν προς όφελος της 25χρονης.
Επιπλέον, πρωινές ώρες της 05-02-2019, προέβησαν για πρώτη φορά στην έκδοση- υφαρπαγή σχετικού Δελτίου Ταυτότητας στην 25χρονη, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και βασιζόμενοι στο παραπάνω Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, από όπου έγινε η απαραίτητη ταυτοποίηση των στοιχείων της, ενώ ακολούθως προέβησαν και σε έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και χρήση αυτής, και κατά περίπτωση, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο θα ανακληθεί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία και για 1 ημεπαδή για πλαστογράφηση και απάτη

16.333 ευρώ αποκόμισε παράνομα

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος μιας ημεδαπής από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, για τα αδικήματα της πλαστογραφία και απάτης. Ειδικότερα, προέκυψε ότι η κατηγορούμενη είχε καταρτήσει πλαστό πιστοποιητικό ζωής της θανούσης μητέρας της, το οποίο τον Οκτώβριο του 2018 είχε αποστείλει σε ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας, με σκοπό να συνεχίσει να λαμβάνει παράνομα την σύνταξη της μητέρας της, η οποία είχε αποβιώσει τον Αύγουστο του 2016.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2019, είχε αποκομίσει παράνομα το χρηματικό ποσό των (16.333,44) ευρώ, που αντιστοιχούσε σε συντάξεις της θανούσης μητέρας της.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.