Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, εξιχνιάσθηκαν μία περίπτωση απάτης και δύο περιπτώσεις απόπειρας απάτης, οι οποίες διαπράχθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου 2020, σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων της πόλης του Καρπενησίου. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 19χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ο ευφάνταστος τρόπος δράσης του είχε ως εξής: ο 19χρονος τηλεφωνούσε στα υποψήφια θύματά του – επιχειρηματίες της πόλης – προσποιούμενος τον πελάτη και αφού έκανε μια μεγάλη παραγγελία προϊόντων από τις επιχειρήσεις τους, τους ζητούσε έναν αριθμό λογαριασμού για να κάνει την κατάθεση του αντιτίμου των αγορών του. Στη συνέχεια, τους τηλεφωνούσε λέγοντας ότι είναι έξω από την τράπεζα και ότι κατά λάθος αντί για το ποσό της παραγγελίας, μετέφερε στον επιχειρηματία το ποσό των 7.200 ευρώ και του έδινε ένα λογαριασμό δικό του να του περάσει τα χρήματα πίσω. Για την επιβεβαίωση των λεγομένων του, έστελνε στον επιχειρηματία αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης το οποίο φυσικά ήταν πλαστό.

Στην περίπτωση της τελεσμένης απάτης, έπεισε τον επιχειρηματία να καταθέσει σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των (7.200) ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει δύο ακόμη επιχειρηματίες οι οποίοι όμως αντιλήφθηκαν έγκαιρα την σε βάρος τους απόπειρα απάτης και διέκοψαν την επικοινωνία. Έτσι, μετά από καταγγελία, συνελήφθη ο 19χρονος.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.