Συνταξιούχοι Ευρυτανίας: Στα δικαστήρια για τις περικοπές συντάξεων.

2912
Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εθνική Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εργασίας από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων (ΠΣΣ) Νομικών την Τρίτη 4 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Οι παράνομες παρακρατήσεις, που δέχτηκαν οι συνταξιούχοι στις συντάξεις τους ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, προσφεύγοντας στα δικαστήρια. Συγκριμένα, η έκδοση της αριθ. 3037/2018 Απόφασης του Διοικ. Πρωτοδικείου Θεσ/νίκης η οποία στηρίχθηκε στις αριθ.2287 και 2288/2015 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας , με τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις των Ν.4051/2012 και Ν.4093/2012. Επομένως παράνομες θεωρούνται και  οι περικοπές που έγιναν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτών των Νόμων. Επίσης, υπήρξε περίπτωση συνταξιούχου του ιδιωτικού τομέα, που δικαιώθηκε με την επιστροφή όλων των  αναδρομικών ποσών που του είχαν παρακρατηθεί.

Έτσι και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ευρυτανίας καλεί τα μέλη του αλλά και όποιον άλλον επιθυμεί να εγγραφεί στο Σύλλογο, ώστε όλοι μαζί να ζητήσουν την επιστροφή όλων των ποσών των συντάξεών τους, που παράνομα τους παρακρατήθηκαν, επικαλούμενοι την πρωτόδικη απόφαση σε συνδυασμό με τις αποφάσεις του ΣτΕ , αρχικά με την υποβολή αίτησης στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ  και στη συνέχεια με δικαστική προσφυγή. Για τους δημόσιους υπαλλήλους αρμόδιο δικαστήριο για την κύρια σύνταξη είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σεραφείμ Αλατάρη ( τηλ. 6945199975 ), τον Γραμματέα  Παν. Παπαδογούλα ( τηλ. 6979338632 ) και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και στη συνέχεια να προσέρχονται στα γραφεία του Συλλόγου ( Ζαχ. Παπαντωνίου 1 – έναντι Cosmote ) για χορήγηση έντυπων αιτήσεων και επιπλέον ενημέρωση.