Σύντομα η υποβολή για το επίδομα παιδιού ανακοινώνει ο ΟΓΑ

7252

Σύντομα η υποβολή Α21 για το επίδομα παιδιού ανακοινώνει ο ΟΓΑ

Μέχρι τέλος Μαρτίου η Α Δόση του επιδόματος για το 2018

 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ, ενημερώνει το κοινό πως ολοκληρώθηκε στις 15/1 η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2017.

Από 1/1/2018 καταβάλλεται πλέον το νέο ενιαίο «Επίδομα Παιδιού» σύμφωνα με το άρθρο 214 του ν. 4512/2018. Η Α δόση του νέου ενιαίου «Επιδόματος Παιδιού» για το 2018 θα καταβληθεί πριν το Πάσχα, εντός των τελευταίων ημερών του Μαρτίου.

Ειδικά για την Α δόση, ΔΕΝ είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή Α21. Το νέο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται πλέον ανά 2μηνο, δηλαδή θα πληρώνεται σε 6 δόσεις εντός του έτους.

Οι εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών θα εξετάζονται με το ισχύον κατά την υποβολή τους θεσμικό πλαίσιο.

Η διαδικασία υποβολής Α21 για το έτος 2018 θα ξεκινήσει σύντομα με ηλεκτρονική διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόστηκε για την διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος 2017.

Ο ΟΓΑ θα ενημερώσει εγκαίρως με ανακοίνωσή του τους υποψήφιους δικαιούχους για τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο θα υποβληθούν οι νέες αιτήσεις Α21.

Ο Οργανισμός υπενθυμίζει πως απαραίτητη προϋπόθεση για να καταβληθεί το νέο Επίδομα Παιδιού είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης. Ειδικότερα απαιτείται :

(α) ηλεκτρονική υποβολή Ε1 για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

(β) συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή Α21.

(γ) Οι αιτούντες/υπόχρεοι πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία 5ετία στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος διαμονής του δικαιούχου και των εξαρτώμενων τέκνων του γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας 5ετίας των ιδίων ή των συζύγων ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.