Σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για την προετοιμασία της πρότασης για το Νέο Leader της επόμενης προγραμματικής περιόδου πραγματοποίησε η ΠΕ Ευρυτανίας μαζί με εκπροσώπους και των δύο Δήμων, Καρπενησίου και Αγράφων.

Στην Τεχνική Σύσκεψη έγινε ανάλυση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER, το στάδιο της προετοιμασίας της πρότασης, την οριστική διαμόρφωση της περιοχής παρέμβασης και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον συντονισμό και την οργάνωση της τοπικής στρατηγικής για την Π.Ε Ευρυτανίας. Επίσης συζητήθηκαν οι στόχοι, τα μέτρα και οι πιθανές δράσεις του νέου προγράμματος για την μεγαλύτερη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων του νέου Προγράμματος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, με τη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νικολάου Σουλιώτη, της Αντιδημάρχου Τεχνικών ¨Έργων του Δήμου Αγράφων κ. Ηρώς Νταλαφούρας, υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε ΟΤΑ κ. Γεωργίου Τσάμπρα και του Διευθυντή κ. Λεωνίδα Ράπτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, αναφέρει σε δηλώσεις του για το θέμα:

«Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και της Π.Ε. Ευρυτανίας η αναπτυξιακή ενοποίηση του Ευρυτανικού χώρου για τα προγράμματα του Γεωργικού Ταμείου της νέας προγραμματικής περιόδου και η υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης που θα αφορά και τους δύο Δήμους της περιοχής μας. Έτσι θα έχουμε ένα πρόγραμμα που θα αφορά όλο το Νομό Ευρυτανίας. Η από κοινού πρόταση με την Π.Ε. Φθιώτιδας για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER, θα επιφέρει να μέγιστα οφέλη για την περιοχή Σημαντικό δε να αναφερθεί είναι ότι το νέο πρόγραμμα για ορεινές περιοχές παρέχει επιδότηση 65%, για τις ιδιωτικές επενδύσεις»