Ευαγγελογιώργος και Ντελής – Αγραφιώτες οι νέοι υποψήφιοι με το Φάνη Σπανό

Σπανός: «Συνθέτουμε δημιουργικές δυνάμεις και ζητούμε νέα εντολή»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά την αναγγελία της εκ νέου υποψηφιότητάς του και το κάλεσμα που απηύθυνε σε όλους τους Στερεοελλαδίτες, ανακοίνωσε και τους πρώτους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους από την Ευρυτανία.

Οι υποψήφιοι αυτοί αποτελούν το 50% του ψηφοδελτίου της περιφερειακής παράταξης «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» στην Π.Ε. Ευρυτανίας. Ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί ξανά στο ‘στίβο’ της Περιφέρειας, όπως ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός και η Αντπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κτηνοτροφίας και Ορεινής Πολιτικής Κατερίνα Καλαντζή αλλά και δύο νέους στην πολιτική σκηνή της Περιφέρειας τον Θωμά Ευαγγελογιώργο, ζωοτέχνη – επιχειρηματία από το Ραπτόπουλο και τον μηχανικό Γιώργο Ντελή με καταγωγή από το Μοναστηράκι Αγράφων.

Το γεγονός ότι δύο από τους τέσσερις πρώτους υποψηφίους προέρχονται από το Δήμο Αγράφων, αναμένεται να φέρει θετικό πρόσημο στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου, παρόλο που η περιφερειακή αρχή έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στις δυσπρόσιτες περιοχές των Αγράφων και του Καρπενησίου. Βέβαια, οι συνεχείς καθυστερήσεις πληρωμών εργολάβων και οι διακοπές έργων βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την περίοδο και ασκούν πιέσεις στην περιφερειακή αρχή που μπήκε σε προεκλογική περίοδο κι επίσημα. Πάντως με δύο υποψηφίους από την περιοχή οι Αγραφιώτες αναμένουν να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως δρόμοι, γήπεδο με χλοοτάπητα και κλειστό γυμναστήριο κλπ σε περίπτωση εκλογής τους.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας και συνεχίζουμε με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους από την Ευρυτανία, που έχουν πλήρη γνώση των προβλημάτων, αλλά και των δυνατοτήτων του τόπου. Νέα πρόσωπα με ικανότητες και διάθεση προσφοράς, εμπλουτίζουν την ομάδα μας. Συνθέτουμε δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και ζητούμε νέα, φρέσκια εντολή για να συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά, εντιμότητα και προσήλωση στους στόχους μας».

Οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά, όπως τους παρουσίασε και ο ίδιος ο Φάνης Σπανός, είναι:

Θωμάς Ευαγγελογιώργος

Πτυχιούχος Ζωοτέχνης

«Στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για τον νομό μας με τον νυν περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιο κ. Φάνη Σπανό. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πολύ καλό φίλο και περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για την επιλογή του να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και εύχομαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του. Με πάθος και όρεξη για δουλειά, γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας, μιας και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 15 χρόνια διατηρώντας κατάστημα κτηνιατρικών φαρμάκων στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας του Δήμου Αγράφων, δηλώνω παρών και σας καλώ στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου να επιμείνουμε στην καρδιά της Ελλάδας. Να επιμείνουμε για την αγαπημένη μας Ευρυτανία».

Κατερίνα Καλαντζή

Δασοπόνος – MSc – Οικολογία και Διαχείριση Περιβάλλοντος

Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κτηνοτροφίας και Ορεινής Πολιτικής

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας δημιουργικής αυτοδιοικητικής περιόδου και την αρχή μιας νέας. Κι εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη που εισέπραξα όλα αυτά τα χρόνια που εκλέγομαι περιφερειακή σύμβουλος Ευρυτανίας. Και να ζητήσω εκ νέου τη δύναμή τους να συνεχίσω. Η παρουσία και το έργο μου είναι στην κρίση των συμπολιτών μας. Βεβαίως και δεν είμαι μόνη σε αυτήν την διεκδίκηση. Είμαστε μια δυνατή ομάδα που πιστεύω πως ήδη έχουμε αποδείξει την αγάπη προς τον τόπο μας με έργα και όχι με λόγια. Με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια συνεχίζουμε να διεκδικούμε για την πατρίδα μας, την Ευρυτανία, και όλη τη Στερεά Ελλάδα. Συνεχίζουμε στο πλευρό του περιφερειάρχη μας, Φάνη Σπανού, να πάμε την πατρίδα μας πιο ψηλά».

Γεώργιος Κ. Ντελής
Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ, MSc, PhD

«Στο πλαίσιο της δημοκρατίας που διέπει το ευνομούμενο κράτος μας, μέσα από μια γόνιμη πολυφωνία που οφείλει να έχει κάθε κοινωνία και κάθε συλλογικό όργανο που σέβεται τους θεσμούς και τις δράσεις του, αποφάσισα να μετρήσω τις δυνάμεις μου, κατεβαίνοντας υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Ευρυτανίας. Αρχικά, να σας καταστήσω σαφές ότι δεν έχω πολιτικές «βλέψεις», χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν έχω φιλοδοξίες και όνειρα για αυτόν τον τόπο, που παρά το γεγονός ότι δε μεγάλωσα σε αυτόν, θέλω να τον δω να προοδεύει και να ευημερεί ολοένα και περισσότερο. Για όσους δε με γνωρίζετε, έχω καταγωγή από την πλευρά της μητέρας μου από την Ευρυτανία και έχω ζήσει τα τελευταία τέσσερα συναπτά έτη στο Καρπενήσι, όντας υπάλληλος στο τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγράφων. Έχοντας όμως ζήσει πολλές στιγμές σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, μπορώ να πω ότι αγαπάω αυτό το μέρος -αν όχι περισσότερο- τουλάχιστον το ίδιο με όλους εσάς και τούτο διότι από μικρή ακόμη ηλικία κατάλαβα ότι οι ρίζες και η καταγωγή μας είναι πολύ σημαντικές. Και όλοι οι απανταχού Ευρυτάνες είμαστε πνεύματα ανήσυχα.. Λαός περήφανος που μάχεται στην καθημερινότητά του και ξέρει πως να σταθεί απέναντι σε κάθε δυσκολία. Αυτό ισχύει σήμερα και θα ισχύει και μετά το πέρας των εκλογών ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Επιθυμία μου είναι να έχουν όλοι βήμα στα κοινά και να καταθέτουν τη γνώμη μου τους με έναν απώτερο σκοπό, που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της διαβίωσής μας σε όλα τα επίπεδα. Θέλω κλείνοντας να καλέσω κάθε έναν από εσάς, αν πιστεύει ότι μπορώ να ωφελήσω και να προσφέρω στο γενικό σύνολο του Νομού μας, να με τιμήσει με την ψήφο του».

Άρης Τασιός

Διδάκτωρ University of Salford – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας

«Με τον ίδιο ενθουσιασμό που ξεκινήσαμε την αυτοδιοικητική μας πορεία, αλλά και με πολύ περισσότερη εμπειρία συνεχίζουμε. Είμαστε μια ομάδα που δε φοβάται να δουλέψει σκληρά, να χτίσει γέφυρες και να γκρεμίσει τείχη, που δε φοβάται να συνεργαστεί, αλλά και να συγκρουστεί. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους για την αγάπη και την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες προκλήσεις της Στερεάς Ελλάδας, τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρυτανίας. Η αγάπη και η στήριξη των συμπολιτών μου όλα αυτά τα χρόνια, η αναγνώριση του έργου που συντελέστηκε και συντελείται, αλλά και οι νέες προκλήσεις, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Ο τόπος μας έχει πολλές ανάγκες αλλά και ανεξάντλητες δυνατότητες. Πολλά έχουν γίνει, αλλά ακόμη περισσότερα μένουν για να γίνουν. Στις 8 Οκτωβρίου λοιπόν, με επικεφαλής τον Φάνη Σπανό, μετράμε για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις μας, και σας ζητάμε να μας στηρίξετε, ώστε να συνεχίσουμε και να επιΜΕΙΝΟΥΜΕ στην καρδιά της Ελλάδας, στην Ευρυτανία της καρδιάς μας. Έχουμε ξεκινήσει άλλωστε πολλά, που σε καμία περίπτωση δε πρέπει να τα αφήσουμε στη μέση».