Ελεγκτικοί μηχανισμοί, πνευματικά δικαιώματα, αντικαπνιστικός νόμος, σύσταση σωματείου


Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης σχετικά με νομικά και θεσμικά θέματα, παρακολούθησαν  την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στην ταβέρνα Παράδεισος με πρωτοβουλία της Δήμητρας Καλύβα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των επιχειρηματιών της εστίασης με τον Πρόεδρο του ΠΑΝΣΕΚΤΕ (Παννελλήνιου Σωματείου Εστιατορίων –Καφετεριών-Τουριστικών Επαγγελμάτων Ελλάδος) κύριο Γρηγόρη Τσαπατσάρη και παρουσία του Τομεάρχη Ελλάδος κύριο Ιωάννη Ιωάννου για να συζητήσουνε πολύ σημαντικά θέματα που ταλανίζουν καθημερινά τον κλάδο. Συγκεκριμένα,  τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν : Τα 25 σημεία που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις ώστε να έχουν εύρυθμη  λειτουργία  και να αποφεύγουν τα πρόστιμα όταν ελέγχονται και πως οι επιχειρηματίες  μπορούν να προστατεύονται από τα ελεγκτικά όργανα όταν κάνουν κατάχρηση εξουσίας, καθώς επίσης και ποια είναι η πραγματικότητα για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.
Επίσης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για τον αντικαπνιστικό νόμο και με αφορμή την έκτακτη συνάντηση των σωματείων με τον Υπουργό Υγείας κύριο Κικίλια, υπέβαλλαν και οι ευρυτάνες επιχειρηματίες τις προτάσεις τους για ενδεχόμενες αλλαγές στον αντικαπνιστικό νόμο αφού την Τρίτη  19 Νοέμβρη ο κύριος Γρηγόρης Τσαπατσάρης θα παρίσταται στην συγκεκριμένη συνάντηση για να μεταφέρει και τις δικές μας προτάσεις.
Επίσης ,  έγινε συζήτηση για την σύσταση σωματείου του κλάδου της εστίασης  καθώς είναι  αναγκαία και θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Το συμπέρασμα αυτής της πρώτης και σημαντικής συνάντησης είναι ότι ξεκινάει  μια πολύ καλή και σημαντική συνεργασία με το ΠΑΝΣΕΚΤΕ το πιο καλοστημένο και οργανωμένο σωματείο της εστίασης.