Η εικόνα της οικονομίας δεν αφήνει άλλα περιθώρια για συνέχιση του lockdown. Η οριακή κατάσταση που βρίσκεται η αγορά και οι δυσχερείς συνέπειες που προβλέπονται για την οικονομία, καθώς και η μεγάλη πίεση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown, οδήγησε την κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν στον επανασχεδιασμό των συνολικών μέτρων. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή θα εξετάσει τον ορισμό ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη τους υγειονομικούς παράγοντες και τη συμβολή κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού, καθώς η κατάσταση στην οικονομία δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες. Στο τραπέζι έχει μπει το άνοιγμα της εστίασης μέχρι τα τέλη Μαρτίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Στα νέα μέτρα προβλέπονται η επέκταση της χρήσης των rapid test σε στοχευμένο επίπεδο αλλά και στο γενικό πληθυσμό, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση των θετικών κρουσμάτων, ως άμεσο προληπτικό μέτρο για να «ανοίξουν» το προσεχές διάστημα τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας. Στόχος να ξεπεράσουμε τα 100.000-150.000 τεστ ημερησίως. Εκτός από τα rapid test στο σπίτι θα οργανωθεί στοχευμένος έλεγχος με rapid test σε επίπεδο τουρισμού, σχολείων, εργατών σε μεγάλες βιομηχανίες και εργοστάσια κ.α.