Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Καστανιωτών Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου, στο πλαίσιο του εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 εκδήλωση και σας προσκαλούν να την τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η εκδήλωση θα γίνει στην τοποθεσία Αποκλείστρα Καστανιάς και στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου θα γίνουν αποκαλυπτήρια πινακίδας και μνημείου, παρουσίαση βιβλίου, ονοματοδοσία της πλατείας και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ώρα 18:00 | Αποκαλυπτήρια πινακίδας στην ιστορική τοποθεσία Αποκλείστρα Καστανιάς & σύντομη ομιλία από τονΙωάννη Υφαντόπουλο, Φιλόλογο -Ιστορικό, τ. Λυκειάρχη.

Σημείωση: Η τοποθεσία απέχει 4,5 km από την Καστανιά και έχει οδική πρόσβαση με καλό χωματόδρομο που την συνδέει  με το χωριό.

Ώρα 19:00 | Στην πλατεία της Καστανιάς

Προσφώνηση – καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του Συλλόγου & σύντομοι χαιρετισμοί από τους προσκληθέντες επισήμους.

Ώρα 19:30 | Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο εκδόθηκε από το Σύλλογο Καστανιωτών, έχει τίτλο «ΚΑΣΤΑΝΙΑ – ΤΟΡΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, τρία χωριά με σημαντική αρχαία και νεότερη ιστορία» και συγγραφέας είναι ο Ευρυτάνας ιστορικός ερευνητής, Δημήτρης Φαλλής. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Θεολόγο, τ. Γυμνασιάρχη Ζαχαρία Ζηνέλη.

Ώρα 20:00 | Αποκαλυπτήρια μνημείου στην πλατεία της Καστανιάς προς τιμήν του αναμορφωτή Ηγούμενου Κυρίλλου Καστανοφύλλη. Ομιλία από τονΙστορικό Ιωάννη Υφαντόπουλο.

Ώρα 20:30 | Η πλατεία Καστανιάς θα ονομαστεί «Πλατεία Κυρίλλου Καστανοφύλλη»

Ώρα 20:45 | Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου.