Τιμή στον πολυτάλαντο Ευρυτάνα

3100

Μια συγκινητική βραδιά αφιερωμένη στον Μπάμπη Τσέλο

Στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, το Σάββατο 6 Απριλίου,  πραγματοποιήθηκε μια συγκινητική βραδιά, αφιερωμένη στο έργο του Ευρυτάνα δάσκαλου, ζωγράφου και λογοτέχνη κ. Μπάμπη Τσέλου, ο οποίος γεννήθηκε στη Βράχα Ευρυτανίας. Δάσκαλος, σπούδασε ζωγραφική και ιστορία τέχνης και δίδαξε Εικαστική Αγωγή σε σχολεία Π.Ε. & στο ΠΕΚ Λαμία. Για το εικαστικό έργο του Μπάμπη Τσέλου μίλησε η πολιτισμολόγος Εύα Κουνιάρη και για το λογοτεχνικό του έργο η φιλόλογος Κωνσταντία Μπέικου. Για την προσωπικότητα του γενικά μίλησε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βράχας Νάνσυ Ντζιώρα. Ο καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Ράντης μίλησε με θέμα «Η ζωή ως έργο τέχνης στο ποιητικό έργο του Μπάμπη Τσέλου» και για τον φίλο του, Μπάμπη Τσέλο, ο καθηγητής του ΕΜΠ, Ηλίας Ντζιώρας. Ποιήματα απήγγειλε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σωτήρης Χούπας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων και η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού του Δήμου Λαμιέων. Επίσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Γκαρίλα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Λάμπρος Ηλίας, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ευρυτανικών Σπουδών Χαράλαμπος Κούτσικος, ο υπεύθυνος του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού φιλόλογος Χρήστος Δημητρόπουλος και η μουσικός Ανδριάνα Μόκκα, ενώ παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Εύη Κονιαβίτη και κ. Δημήτρης Βονόρτας, η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κ. Σοφία Ζαλοκώστα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Παπαδογούλας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Κατερίνα Καλαντζή και κ. Βασίλης Φακίτσας.

Στο τέλος, για την πολυσχιδή δράση και την προσφορά του κ. Τσέλου στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό, ο Δήμαρχος Καρπενησίου του απένειμε τιμητική πλακέτα. Ο τιμώμενος εκπαιδευτικός και καλλιτέχνης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στον ρόλο της τέχνης στη ζωή, πώς δημιουργείται η τέχνη, πώς λειτουργεί και πώς επηρεάζει τον άνθρωπο.

Ο Μπάμπης Τσέλος  έγραψε επίσης μια σειρά από βιβλία, όπως:  «Εικαστική Αγωγή» , «Μαθήματα Αισθητικής Αγωγής», «Χαρτοδιπλωτική», εκδόσεις Σμυρνιωτάκη, «Αφίσες Νηπιαγωγείου», εκδόσεις Δίπτυχο κ.α. , καθώς και ποίηση. Κυκλοφορούν μεταξύ άλλων οι συλλογές του «Πορεία & όνειρα», «Δωμάτιο», «Οι μαίανδροι του χρόνου», «Επιστροφή στο παρόν». Ασχολείται επίσης με την αρθογραφία και  την γελοιογραφία. Ως ζωγράφος παρουσίασε τις εκθέσεις-σειρές ζωγραφικής: «Συνθέσεις», «Τοπία Α», «Ρίζες», «Έννοιες», «Επεκτάσεις», «Τοπία Β», «Λαϊκή Αγορά», «Παρουσίες», «Ευρυτανία», «Εκρήξεις».