Τιμητική εκδήλωση με άρωμα Ευρυτανίας για τη συγγραφέα Ράνια Μπουμπουρή

2115

Ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για την Καρπενησιώτισσα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ράνια Μπουμπουρή τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Γερανίου 41, Ομόνοια). Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται με τις Εκδόσεις Ψυχογιός, κύρια ομιλήτρια θα είναι η έμπειρη βιβλιοκριτικός κ. Τούλα Ρεπαπή, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Λάμπρος Ηλίας, οικονομολόγος και ποιητής. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ομότιμου καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Κλεομένη Κουτσούκη. Οι διαδικασίες άρχισαν τον Απρίλιο του 2018 και ολοκληρώθηκαν με την αναγνώριση του Σωματείου από το Πρωτοδικείο Καρπενησίου, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Τέλη Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση και εκλέχτηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που συγκροτήθηκαν σε Σώμα στις αρχές Φεβρουαρίου ως εξής: Πρόεδρος – Λάμπρος Ηλίας, Αντιπρόεδρος – Γεώργιος Αθανασιάς, Γενική Γραμματέας – Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη, Ταμίας – Νικόλαος Μπάκας, Έφορος Βιβλιοθήκης – Ηλίας Ντζιώρας.

Η Ράνια Μπουμπουρή του Γεωργίου γεννήθηκε στο Καρπενήσι το 1974. Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ κι εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στην Αθήνα, όπου ζει με την οικογένειά της. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 25 βιβλία της για παιδιά, μεταξύ των οποίων η μεγάλη επιτυχία «Μια τρελή τρελή ΑΒ», που έχει αγαπηθεί πολύ από το αναγνωστικό κοινό και βρίσκεται σήμερα στη 12η χιλιάδα κυκλοφορίας. Ο «Ευρυτανικός Παλμός» φιλοξένησε τη συγγραφέα στη στήλη «Ο Ευρυτάνας της Εβδομάδας» στις 26/9/18.