Τονομακαρονάδα της Μονής Τατάρνης

5666

Η συνταγή του Πατέρα Δοσίθεου, Ηγούμενου της Μονή Τατάρνης, είναι μια από δεκάδες που βρίσκονται στα 4 βιβλία με καλογερικές συνταγές, που έχει μαγειρέψει, συντάξει και εκδώσει.

Βαθµός ∆υσκολίας *

Εκτέλεση: 30’

 

Υλικά:

1 κουτί τόνο σε νερό

3 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι.

Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, την κανέλα και αλατοπιπερώνετε.

Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει.

Αφού κοντεύει να σωθεί το νεράκι του, πατήστε με ένα πιρούνι τον τόνο σε ένα πιάτο να τον τρίψετε και ρίξτε τον στην κατσαρόλα με την σάλτσα σας.

Αφήστε να σωθούν τα υγρά του και σερβίρετε με λαζάνια, πένες ή σπαγγέτι.