Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου απέδειξε τελικά πως, το σκάνδαλο των υποκλοπών που διέσυρε τη χώρα διεθνώς, το έγκλημα των Τεμπών με 57 νεκρούς, η διαφθορά των ‘’Πάτσηδων’’ και οι κατασχέσεις σπιτιών από τον φτωχό κι αδύναμο πολίτη πήγαν περίπατο.

Δεν είναι ότι κατέρρευσε η στρατηγική της απλής αναλογικής και πως οι πολίτες ζητούν σταθερότητα, είναι πως η κοινωνία αποκαμωμένη από την φτωχοποίηση, τις περικοπές, την λιτότητα που επέβαλλε η δεκαετία των μνημονίων, βάζει πολύ χαμηλότερα τον πήχη των απαιτήσεων και των προσδοκιών της. Γίναμε δυστυχώς η κοινωνία των ‘’pass’’ και ο φόβος μην και χαθούν αυτά τα ‘’ξεροκόμματα’’, πήγε ο απλός πολίτης μοιρολατρικά και ψήφισε έτσι.

Δεν μιλάμε βέβαια για τους ολίγους έχοντες και κατέχοντες, που διαχρονικά ξέρουν τι κάνουν. Αυτοί που κοιτάνε το δικό τους καλό και συμφέρον κι όλα τα υπόλοιπα, το έλλειμμα της  Δημοκρατίας, η αδικία και η διαφθορά είναι σε δεύτερη μοίρα. Η λοιπή κοινωνία πασχίζει να κουτσοβολεύεται, να αρκείται πως θα βγάλει έστω και μετά βίας το μήνα, αρκεί να έχει το κεφάλι του ‘’έξω απ’ το νερό’’ και να το έχει ήσυχο. Αυτό δεν δείχνει μόνο το βάρος και την έκταση της κούρασης από την δεκαετή μνημονιακή περιπέτεια, αλλά και το πόσο προδομένος είναι ο κοσμάκης για ένα αβέβαιο και μίζερο μέλλον.

Η ακρίβεια καλπάζει, οι καταναλωτές για να έχουν χρήματα για τα απαραίτητα, όπως δείχνουν οι στατιστικές, έκοψαν  κατά 3,5% την κατανάλωση. Αντίθετα τα σούπερ μάρκετ καταγράφουν άνοδο τζίρου κατά 9,5%. Οι ίδιοι οι καταναλωτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ξεκάθαρα αντιληφθεί την αύξηση στις τιμές προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές.

Ο αποκλεισμός 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (από 1/6) που δεν έχουν ρυθμίσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές το τελευταίο έτος προς τον ΕΦΚΑ συνιστά την επιτομή της κρατικής αναλγησίας. Αν μη τι άλλο πρόκειται για πρωτοφανή εκδικητική απόφαση για ένα μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών. Για τούτο τα συστημικά Μ.Μ.Ε σιωπούν, για ποιο λόγο;

Το φορολογικό, για το οποίο δεκαετίες τώρα τα κόμματα κόπτονται, ότι θα κατατροπώσουν την φοροδιαφυγή, ενώ αντίθετα αυτή ζει και βασιλεύει. Απλά για το θέμα καραδοκεί ο κ. Σκέρτσος, να πιαστεί από κάνα ‘’σαρδάμ’’ των αντιπολιτευομένων για το φορολογικό και να κάμει σημαία τους Κατρούγκαλους και Παραστατίδηδες, τους οποίους βέβαια οι αρχηγοί των κομμάτων τους, τους έχουν καταχεριάσει απ’ την πρώτη στιγμή.

Η αλήθεια είναι πως η Ν.Δ. έχει επιβάλλει οριζόντιο φόρο 5% στα μερίσματα, είτε έχεις 10.000 μέρισμα είτε 70.000, είτε δυο εκατομμύρια.

Ο ψηφοφόρος που θα ξαναπάει μεθαύριο στην κάλπη, θα πρέπει να γνωρίζει, πως κάποια δις που θα χρειαστούν για το οικονομικό πρόγραμμα του νικητή που θα κυβερνήσει θα βγουν απ’ τις δικές του τσέπες με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, που θα του φορτωθούν!   

                              Κώστας Μπουμπουρής

                       Αστυν.Δ/ντής ε.α-Συγγραφέας

                             k.boubouris@yahoo.gr