Βγαίνοντας με ασφάλεια από την πρώτη φάση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, θέλησε με μια ευχαριστήρια επιστολή να εκφράσει τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή του την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας, το Υπουργείο Εργασίας, την Μητρόπολη και τον Δήμο Καρπενησίου, αλλά και τους εργαζόμενους του ιδρύματος, που συνέβαλλαν στο να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η περίοδος αυτή.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφει ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Κλεομένης Λάππας, αναφέρει: ‘‘Ο Διοικητής και τα μέλη του Δ.Σ. του Θ.Χ.Π. Ευρυτανίας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπενησίου, στην Αντιπεριφέρεια, στο Δήμο Καρπενησίου, και σε συνανθρώπους μας για την προσφορά τους στο θεραπευτήριο, κατά τη διάρκεια των εξαιρετικά κρίσιμων στιγμών της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό όμιλο Eurοlife ERB και το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, κατόπιν ενεργειών της Υφυπουργού Κας Μιχαηλίδου, προχώρησε σε δωρεά υγειονομικού υλικού, και ειδών απολύμανσης και υγιεινής. Με ενέργειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιου, η Μητρόπολη δώρισε μάσκες προστασίας από ιούς και λοιμώξεις. Η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Κου Τασιού δώρισε γάντια ατομικής προστασίας του προσωπικού. Ο Δήμος Καρπενησίου, με ενέργειες του Δημάρχου Κου Σουλιώτη και του Αντιδημάρχου Κου Γενιτσαρόπουλου δώρισε μάσκες προστασίας από ιούς και λοιμώξεις. Αξίζει να αναφερθεί πως συγκινητική ήταν η προσφορά συνάνθρωπων μας που θέλησαν κι αυτοί να βοηθήσουν, δωρίζοντας υγειονομικό υλικό.  

Επιπροσθέτως ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κο Σουλιώτη, τον Αντιδήμαρχο Κο Χαλκιά και τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Κο Χαβέλο που μερίμνησαν προκειμένου να γίνουν εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος, χαλικόστρωσης και διάνοιξης του δρόμου όπισθεν του κτηρίου του Θεραπευτηρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των εργαζόμενων, του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β. και των προμηθευτών.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν θα είχαν καμία σημασία για το θεραπευτήριο χωρίς την προσπάθεια των εργαζόμενων, οι οποίοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID- 19, ενώ συνεχίζουν να επιτελούν σημαντικό έργο, παρέχοντας φροντίδα και υπηρεσίες πρόληψης ασθενειών στους περιθαλπόμενους η πλειοψηφία των οποίων ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Λειτουργώντας με σοβαρότητα, ψυχραιμία και αίσθημα ευθύνης,  οι αποφάσεις για τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης ελήφθησαν αρκετές ημέρες πριν επιβληθούν από τα αρμόδια υπουργεία. Το σύνολο των ενεργειών στόχευαν στην προστασία της υγείας των περιθαλπόμενων και των εργαζόμενων αποδεικνύοντας πως κύριο μέλημά ήταν η διασφάλιση της απροβλημάτιστης λειτουργίας του θεραπευτηρίου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και η αποτελεσματική φροντίδα των ωφελούμενων’’.