Το Μοναστήρι του Προυσού ανάμεσα στα 22 μοναδικά τοπία απ΄όλο τον κόσμο

4926

Μια πανοραμική φωτογραφία από το επιβλητικό Μοναστήρι Προυσού, καθώς και μία από το πολύφωτογραφισμένο σημείο- πέρασμα ‘Κλειδί’ στο δρόμο από Καρπενήσι προς Προυσό, βρίσκονται ανάμεσα σε 22 μοναδικά- ζεύγη από τοπία απ’ όλο τον κόσμο.

 

Η λίστα αφορά τον διαδικτυακό λογαριασμό  greeceinthefilmworld, που δημιουργήθηκε για να αναδείξει ελληνικά τοπία σε αντιδιαστολή με παρόμοια του εξωτερικού, που έχουν επιλεγεί για να κινηματογραφηθούν διεθνής κινηματογραφικές παραγωγές.

Η συλλογή δείχνει τη μοναδικότητα της ελληνικής ομορφιάς που δεν περιορίζεται μόνο στα ελληνικά νησιά αλλά και σε άλλα μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Η πρόταση των δημιουργών του κολάζ με τις συγκρινόμενες φωτογραφίες από Ελλάδα και εξωτερικό είναι να δοθούν τα κίνητρα, από Ελληνικής πλευράς, στις εταιρίες παραγωγής, προκειμένου να επιλέγονται ελληνικοί προορισμοί, σπάνιας ομορφιάς για τα γυρίσματα ταινιών. Σχέδιο που δεν μοιάζει και αδύνατο, μιας και το Hellenic Film Office, μια πρωτοβουλία ιδιωτών παραγωγών, υπόγραψε μια συμφωνία με την τοπική Αυτοδιοίκηση Κεντρικής Ελλάδος με στόχο να διευκολύνει την προώθηση ξένων παραγωγών στη χώρα.

Μια τέτοια κίνηση δεν θα βοηθήσει μόνο τον τουρισμό αλλά θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας, και γιατί όχι και να επιλεγούν και τα μοναδικά τοπία της Ευρυτανίας για εγχώριες και διεθνής παραγωγές.