«Το Πάρκο των Ψυχών» κοσμεί τον Εθνικό Αερολιμένα Το έργο του Σπυρίδωνα Ντασιώτη καλωσορίζει όσους φτάνουν στην Ελλάδα

3124

Το δημοφιλές έργο «Το Πάρκο των Ψυχών» του Ευρυτάνα καλλιτέχνη  Σπυρίδωνα Ντασιώτη καλωσορίζει όσους επισκέπτες φτάνουν στην Ελλάδα, και αποβιβάζονται στον Εθνικό Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Όσοι φτάνουν στο διάδρομο Α38, στις αφίξεις του εθνικού αεροδρομίου έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν το μοναδικό έργο γλυπτικής του Ντασιώτη, μέσω μιας γιγαντοαφίσας, που έχει τοποθετηθεί εκεί από τους υπεύθυνους τουριστικής προβολής της χώρας, ανάμεσα σε άλλες φωτογραφίες  από άλλα σπουδαία Ελληνικά μνημεία και έργα τέχνης. 

Το πρωτότυπο έργο βρίσκεται στην Πάρνηθα κάτω από το Σανατόριο Νοσοκομείο, όπου ο Ευρυτάνας γλύπτης και δασικός υπάλληλος Σπυρίδων Ντασιώτης, είχε την ευαισθησία να δημιουργήσει με κορμούς δέντρων το πάρκο γλυπτών «Το Πάρκο των Ψυχών», στην μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο Σανατόριο, περνώντας το δικό του Γολγοθά.

‘‘Είναι ωραίο το συναίσθημα να σου στέλνουν φωτογραφία από το Ελευθέριος Βενιζέλος με το έργο σου να κοσμεί μαζί με άλλα αξιοθέατα τον διάδρομο Α38 και να είναι από τις πρώτες εικόνες των επισκεπτών που έρχονται στην Αθήνα και στη χώρα…’, σχολίασε ο γλύπτης κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασαν στο διαδίκτυο θαυμαστές του έργου του.