Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία

5502

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2018- 2020 που υλοποιηθεί με θέμα την Αγωγή Υγείας και ονομάζεται HEAL (Ίασις). Στόχος είναι τα παιδιά σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες να αναπτύξουν δεξιότητες που αφορούν την αντίσταση στις εξαρτησιογόνες ουσίες, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την σωστή διατροφή, την φυσική άσκηση κτλ.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία από τις 11 έως τις 16 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα το βράδυ της 11ης  Νοεμβρίου, η αντιπροσωπεία του σχολείου έφτασε αεροπορικώς στη Σόφια και ενσωματώθηκε με τις άλλες αποστολές.

Σε αυτή την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθήτριες της έκτης τάξης Βασιλική Γρανίτσα, Τζοάνα Μούτση και Χρύσα Λαγού, οι οποίες επιλέχθηκαν με κριτήριο τη γνώση τους στα αγγλικά και την ενεργό εμπλοκή τους στο πρόγραμμα αλλά και κατόπιν κλήρωσης. Τις μαθήτριες συνόδευσαν ο διευθυντής του Σχολείου Σιδέρης Μοτσιόλας και οι εκπαιδευτικοί Αικατερίνη Καλαντζή και Κωνσταντία Κοντομήτρου.

Οι Ελληνίδες μαθήτριες παρουσίασαν στο έργο τους την Πατρίδα μας, την Ευρυτανία, το Καρπενήσι με τα αξιοθέατά του καθώς επίσης και το πρότζεκτ το οποίο είχαν προετοιμάσει όλοι οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τους Εκπαιδευτικούς που απαρτίζουν την ομάδα Erasmus.

Αξιολογώντας την εκπαιδευτική επίσκεψη ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού κ. Σιδέρης Μοτσιόλας δήλωσε τα εξής:

“Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω προσωπικά τον καθένα και την κάθε μια από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας που δέχθηκαν με μεγάλη προθυμία και ανέλαβαν τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις που απαιτεί ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Επίσης ευχαριστώ και συγχαίρω την ελληνική αποστολή – εκπαιδευτικούς και μαθήτριες- γιατί άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις με την εκεί παρουσία τους. Εκπροσώπησαν επάξια την Πατρίδα και την Πόλη μας. Τέλος ευχαριστώ από καρδιάς τον άοκνο συνάδελφο κ. Διονύση Παρούτσα, υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων του νομού, χάρη στην πρωτοβουλία του οποίου έγινε εφικτή η έγκριση και αυτού του προγράμματος¨.

Η επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη θα γίνει στο Καρπενήσι 3 – 9 Μαρτίου 2019 με την επίσκεψη 20 εκπαιδευτικών και 30 μαθητών, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν από οικογένειες γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.