Υπεγράφη από την ΠΕ Ευρυτανίας η σύμβαση για τη βελτίωση του οδικού δικτύου Ν.Αργυρίου-όρια νομού

3798

Στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιού υπεγράφη, προ ημερών, η σύμβαση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ – ΤΕΧΝΙΚΑ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΙ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ» προϋπολογισμού 70.000,00 €. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Το έργο αφορά σε εργασίες προστασίας του Επαρχιακού οδικού δικτύου Τοπόλιανα – Νέο Αργύριο στη θέση «Πλατανάκι» της περιοχής «Παλιόδενρα» με την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων. Επίσης προβλέπεται ο καθαρισμός μικρού τμήματος της κοίτης του παρακείμενου χειμάρρου (Λεπιανίτης) από τα φερτά κυρίως υλικά τα οποία εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των υδάτων,
Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή τοιχίου από οπλισμένο σκυρόδεμα κατάντι της Ε.Ο Τοπόλιανα – Νέου Αργυρίου, πλησίον του ρέματος «Λεπιανίτης» αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες γενικές εκσκαφές και εκσκαφές θεμελίων για την έδρασή του. Θα πραγματοποιηθούν εργασίες επίχωσης όπισθεν του ανωτέρω τοιχίου καθώς και εργασίες τσιμεντόστρωσης ώστε να υπάρχει ομαλή συνέχεια μεταξύ του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου και του προς κατασκευή τοιχίου. Τέλος προβλέπονται και εργασίες καθαρισμού από φερτές ύλες του υπάρχοντος ρέματος σε μήκος τριακοσίων μέτρων περίπου για την ομαλή ροή των υδάτων μέσα σε αυτό.