Υπεράσπιση του πολιτικού και ηθικού πλεονεκτήματος

1436

Αυτογκόλ προέκυψε για την κυβέρνηση, ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα με τις μετατάξεις της Bουλής και δόθηκε η εντύπωση πως έγιναν για ρουσφετοεκλογικούς λόγους. Λάδι στη φωτιά έριξε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία παραδέχτηκε στον Alpha πως η κόρη της μετατάχτηκε στο κοινοβούλιο, εκμεταλλευόμενη “κάποιες γνωριμίες” και δικαιολογήθηκε πως “ήδη εργαζόταν (στα ΕΛΤΑ) οπότε δεν επιβάρυνε το δημόσιο ούτε με μια δραχμή”. Άστραψε και βρόντηξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε δράση και τηλεφώνησε στην αντιπρόεδρο της Βουλής. Της ζήτησε εξηγήσεις και την επόμενη μέρα μέσω του ΑΝΤ1, η ίδια αφού ζήτησε “συγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και συντρόφους” της, δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις μεθαυριανές εκλογές. Παράλληλα τηλεφώνησε στο Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και του ζήτησε να παγώσουν οι μετατάξεις και να ακυρωθεί συγκεκριμένα αυτή της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αν και “καθόλα νόμιμες”. Απόρροια του θορύβου που σηκώθηκε, ήταν να υποβάλλουν την παραίτησή τους  από το ίδρυμα της Βουλής η κόρη της δ/ντριας του γενικού Γραμματέα της Βουλής και η κόρη της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους ευθιξίας.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση αμέσως αντέδρασε με βαρύγδουπους τίτλους, αλλά γρήγορα αναδιπλώθηκε και “ποίησε την νήσσαν”, όταν ανακοινώθηκαν οι ήδη 32 μετατάξεις και ποιους αφορούσαν. Συγκεκριμένα η πρόταση κατ΄αρχάς για εναρμόνιση της Βουλής  με την κινητικότητα στο Δημόσιο κατατέθηκε από τον νεοδημοκράτη Γιάννη Τραγάκη. Μάλιστα οι υπάλληλοι που εντάχτηκαν στη σχετική ρύθμιση έχουν αποσπαστεί στη Βουλή  κατά την θητεία  του Σώματος από το 2009 και μετά. Ποιοί είναι οι προνομιούχοι εκλεκτοί που επεζήτησαν αυτή τη μετάταξη, να απολαμβάνουν τις υψηλές οικονομικές απολαβές της Βουλής, προέρχονταν και ήταν :

     Τρεις αποσπασμένοι στο γραφείο προέδρου της Βουλής, 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής του ΣΥΡΙΖΑ, 4 αποσπασμένοι στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., 3 αποσπασμένοι στο γραφείο Αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ, 2 αποσπασμένοι  στο γραφείο  του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, 1 αποσπασμένος στο γραφείο αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων, 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μία αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα (ακόμα τον θυμούνται και τι ρόλο παίζει ακόμα ο Βύρωνας..!). Ως εκ τούτου το ζήτημα που ενόχλησε περισσότερο τον πρωθυπουργό, είναι πως μια διαδικασία, η οποία είχε την έγκριση της αντιπολίτευσης, έγινε με τρόπο που έδωσε την εντύπωση πως επρόκειτο για προεκλογικά ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ. Από δηλώσεις των αντιπολιτευόμενων “αρχιερέων” του ρουσφετιού άλλο καλό. Η Ντόρα Μπακογιάννη που διόρισε επί των ημερών της εκατοντάδες Ευρυτάνες στη ΔΕΗ κι αλλού,  περιφερόμενη από κανάλι σε κανάλι, συναγωνιζόμενη τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΚΙΝΑΛ, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για οικογενειοκρατία και υμνεί τον αδελφό της για ..ίσες ευκαιρίες. Ας μην βιάζεται βέβαια, γιατί ο λαός δεν έχει την σκέψη της “αμοιβάδας” και την μνήμη  του χρυσόψαρου..!

                                                             Κώστας Μπουμπουρής

                                                          Αστυν.Δ/ντής ε.α. Συγγραφέας

                                                           (k.boubouris@yahoo.gr)