Υποχρεωτική από τη Δευτέρα 4 Μαίου η χρήση της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους. Πόσο όμως θα στοιχίζει στην τσέπη των πολιτών η καθημερινή χρήση μάσκας ειτε υφασμάτινης ειτε ιατρικής;

Βασικό και απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών θα είναι από τη Δευτέρα η μάσκα καθώς με το πρόστιμο να φτάνει τα 150 ευρώ σε συγκεκριμένους χώρους, κανείς πλέον δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα.

Πιο συγκεκριμένα η μάσκα από τη Δευτέρα ειναι υποχρεωτική σε ΜΜΜ, ταξί, κομμωτήρια, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και καταστήματα, ενώ διαφορετική ειναι η τιμή στην ιατρική μάσκα, ή μάσκα μίας χρήσης και στην υφασμάτινη, η οποία μπορεί να ξαναφορεθεί αφού πρώτα πλυθεί.

Τσιόδρας: Γιατί αλλάξαμε άποψη για την χρήση της μάσκας

Πόσο θα στοιχίσει η μάσκα

Στον οικογενειακό προϋπολογισμό προστίθεται από την επόμενη βδομάδα και η αγορά μάσκας. Πόσο, όμως, στοιχίζει η αγορά της στην τσέπη μας; Πόσο καλείται να πληρώνει μηνιαίως μια τετραμελής οικογένεια;

Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό, Μανώλη Καρδάρα, οι τιμές είναι οι εξής:

Οι χειρουργικές μάσκες πωλούνται από 0,8 έως 1 ευρώ η μία μιας χρήσης

Δηλαδή, το μήνα χρειάζεται 120 ευρώ το μήνα

Οι υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων και με φίλτρο και χωρίς φίλτρο πωλούνται από 1,5 έως 3 ευρώ η μία

Σε αυτή την περίπτωση η τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει περίπου 240 ευρώ το μήνα

Υφασμάτινες vs ιατρικές: Ποιες μάσκες προστατεύουν καλύτερα; Οδηγίες για σωστή χρήση (vid)

Τέλος κινητά, καφέδες, περιοδικά από κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Παρεμβάσεις για να συγκρατηθούν οι τιμές στις μάσκες

Αυτό που ξεκαθαρίζουν από το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είναι ότι δεν πρόκειται να μπει πλαφόν, διατίμηση στις μάσκες. Κι αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό μασκών που υπάρχει στη χώρα μας είναι εισαγόμενο.

dikaiologitika.gr