Ώρες αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι της δυτικής Φθιώτιδας και ειδικά των Κοινοτήτων Βίτωλης και Τσούκας, από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 5:30’ το απόγευμα της Παρασκευής (28/5) επί της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου με ένα μέτωπο από τη διασταύρωση Παλαιοβράχας στο 35ο χλμ και μέχρι το 38ο μετά τη Βίτωλη!

Τρακτέρ που έσερνε πλατφόρμα με μπάλες άχυρο, έπιασε φωτιά με τον οδηγό να μη σταματά και να τη «σπέρνει» κατά μήκος της εθνικής οδού! Αποτέλεσμα να καούν, αγροτοδασικές εκτάσεις με ελιές, πλατάνια και πουρνάρια, ενώ έξω από τη Βίτωλη, κάηκε παλιό ποιμνιοστάσιο.

Την τελευταία στιγμή από παρέμβαση της υδροφόρας του δήμου σώθηκε το διπλανό ποιμνιοστάσιο και μελίσσια που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο. Την ίδια ώρα κολώνες της ΔΕΗ παραδίδονταν στις φλόγες αφήνοντας χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς νερό – αφού δε λειτουργούσαν τα αντλιοστάσια – ολόκληρη την περιοχή.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δούλεψαν όλη τη νύχτα, με την αστυνομία να κόβει εκ περιτροπής το ένα ρεύμα κυκλοφορίας ώστε να εξυπηρετηθεί η κίνηση που ήταν αυξημένη λόγω της ημέρας.

Η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής των Διοικητή ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Ανδρέα Μωράτη, έδωσε βαρύτητα στο κομμάτι αυτό και πρόλαβε να κόψει το επικίνδυνο μέτωπο που ανέβηκε με εξαιρετική ταχύτητα το βουνό βρίσκοντας άφθονο υλικό για να κάψει. Το τελικό «χτύπημα» στην πυρκαγιά έδωσαν τα τέσσερα Canadair που έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη (!) με τα δύο από αυτά να είναι «4αρια».

Σε βάρος του οδηγού του γεωργικού ελκυστήρα, που συνελήφθη, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, αλλά όπως προβλέπει ο νόμος με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος. (πηγή: lamiareport.gr)