Χθες, 4 Ιουλίου 2018, το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας από το αστυνομικό τμήμα Καρπενησίου, προκειμένου αν χρειαστεί να συνδράμει η ομάδα με μέλη της, σε έρευνες για τον εντοπισμό 3 ατόμων που ειδοποίησαν με το κινητό τους, ότι έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους κοντά στην Ανιάδα Ευρυτανίας.

Στο ΑΤ Καρπενησίου έγινε επικοινωνία με κινητό με ένα από τα άτομα το οποίο ανέφερε ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά έχουν αποπροσανατολιστεί στην περιοχή της Ανιάδας στη θέση «Πινακάκια» μαζεύοντας τσάι.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν 2 μέλη της ομάδας δράσης που βρισκόταν απέναντι από το σημείο, τα οποία κινήθηκαν με αυτοκίνητο προς το διάσελο της Καλιακούδας, με σκοπό να μπορέσουν να δουν τα 3 άτομα και στη συνέχεια να προσδιοριστεί η θέση τους στο χάρτη της περιοχής, χωρίς αυτό να ήταν εφικτό λόγω της πυκνής βλάστησης από τα ψηλά δέντρα που υπάρχουν στην περιοχή.

Στη συνέχεια έγινε ξανά επικοινωνία προκειμένου να γίνει προσπάθεια εντοπισμού της θέσης τους από εφαρμογή που είχαν στο κινητό τους. Έτσι παίρνοντας τις κατάλληλες οδηγίες από τα μέλη της ομάδας δράσης, κατάφεραν να στείλουν τις συντεταγμένες του σημείου που βρισκόταν. Τότε αφού εντοπίστηκε η ακριβής θέση τους στο χάρτη, δόθηκαν οι κατάλληλες πληροφορίες και οδηγίες ούτως ώστε να προσεγγίσουν με ασφάλεια τον πλησιέστερο χωματόδρομο που υπάρχει στην περιοχή.

Μετά από μισή ώρα περίπου κατέβηκαν στο σημείο που τους υπέδειξε μέσω κινητού το μέλος της ομάδας που βρισκόταν στο Α.Τ . Καρπενησίου όπου και τους παρέλαβε συγγενής τους που είχε πάει στην περιοχή.