«Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι οι υποψηφιότητές σας στα Regional Media Awards 2021 έχουν βραβευθεί. Συγχαρητήρια!»

Αυτή ήταν η πρώτη φράση του ηλεκτρονικού μηνύματος που λάβαμε πριν από λίγο καιρό από τους διοργανωτές των Regional Media Awards, των βραβείων για τον περιφερειακό τύπο, ενώ συνέχιζε διευκρινίζοντας ότι βραβευτήκαμε ως η καλύτερη περιφερειακή εφημερίδα πανελλαδικά με το Χρυσό βραβείο. Ταυτόχρονα, όμως, χρυσό βραβείο απέσπασε και η αγαπημένη στήλη όλων «Ο Ευρυτάνας της Εβδομάδας».

Έτσι, για μια ακόμη φορά Ο Ευρυτανικός Παλμός, ο Παλμός μας, βρίσκεται στα βραβεία των τοπικών μέσων, μετά το ασημένιο βραβείο που είχε λάβει το 2019, ως δεύτερη καλύτερη τοπική εφημερίδα στην Ελλάδα.

Η χαρά πολύ μεγάλη, η συγκίνηση ακόμη μεγαλύτερη, αλλά αυτό που νιώθουμε περισσότερο όλοι οι συντελεστές, είναι η μεγάλη τιμή. Τιμή όχι μόνο γιατί πήραμε ένα σημαντικό στο χώρο βραβείο, αλλά γιατί οι καθημερινοί μας κόποι αναγνωρίζονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή που έκρινε το έργο μας χωρίς να μας γνωρίζει προσωπικά κι αυτό σημαίνει πολλά για την αδιάκοπη προσπάθειά μας να γινόμαστε καλύτεροι και να τιμούμε τους αναγνώστες μας.  

Οι αναγνώστες μας, όπως πάντα τονίζουμε, είναι η δύναμή μας!

Είστε όλοι εσείς που γνωρίζετε καλά μέσα από την εβδομαδιαία ‘συνάντησή’ μας ότι η αποφασιστικότητα στο να παραμείνουμε πιστοί στους βασικούς άξονες που θέσαμε από την αρχή, η επιμονή στην εργατικότητα και στην εξέλιξη, δεν κλονίστηκαν ούτε ένα λεπτό, ούτε τις μέρες που η εφημερίδα τυπώνονταν κυριολεκτικά μέσα από το μαιευτήρια, δεν κλονίστηκε ακόμα ούτε όταν ο καρκίνος χτύπησε την πόρτα μας, ούτε από μια διπλή μαστεκτομή, ούτε από μισό χρόνο με τις επιβεβλημένες χημειοθεραπείες…

‘Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ’ συνέχιζε ακάθεκτος να κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη, να σημειώνει επιτυχίες, να εξασφαλίζει αποκλειστικά ρεπορτάζ, να δυναμώνει και μαζί να δυναμώνει και μας, να μας κάνει να βλέπουμε ακόμα και τα πιο σοβαρά της ζωής, με αποφασιστικότητα και ισχυρή θέληση να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα όλο και πιο πολύ για να φτάνουμε στους στόχους μας, να δουλεύουμε εντατικά και με στοχοπροσήλωση προσπαθώντας να εναρμονίσουμε τις απαιτήσεις της μάχιμης δημοσιογραφίας, με αυτές της μητρότητας και των αναγκών των τεσσάρων συνολικά παιδιών μας. Γιατί αυτά τα χρόνια μάθαμε μέσα από το μόνιμο ερώτημά τους ‘‘πάλι μαμά γράφεις αυτό το ‘έκτακτο’;’’ να ξεχωρίζουμε τη σημαντική είδηση από την ‘άχρηστη πληροφορία της ημέρας’ και να χρησιμοποιούμε τη δημοσιογραφική μας πένα με συνέπεια και προσοχή!

Κι επειδή, μετά από πέντε χρόνια, αρχίζουμε και γνωριζόμαστε καλά πια, είστε πλέον σίγουροι ότι καμία δυσκολία, καμία αναποδιά, κανένας κόπος και πόλεμος δεν στέκεται εμπόδιο στην πρόοδο, τη δική μας και θα θέλαμε να πιστεύουμε και της αντίληψης των Ευρυτάνων.

Η βαθιά αγάπη μας για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν βρίσκονται, σε όποια πόλη, σε όποιο χωριό, όποια ραχούλα, είναι αυτή που μας ωθεί να ασχολούμαστε ουσιαστικά με τα προβλήματα της Ευρυτανίας ώστε να βρεθεί η καλύτερη και συντομότερη λύση, αλλά και με ενθουσιασμό να αναδεικνύουμε τις απίστευτες ομορφιές αυτής της άγριας γης και τα σπουδαία επιτεύγματα αυτών των πολυμήχανων ανθρώπων.

Φυσικά, όπως είθισται στις απονομές βραβείων, από τα βάθη της καρδιάς μας ευχαριστούμε τις οικογένειές μας που μας στηρίζουν –και συχνά μας ανέχονται(!)- αλλά κυρίως όλους εσάς που μας δυναμώνετε μέρα με τη μέρα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην επιτροπή των βραβείων που διέκρινε τον ‘χρυσό’ του Ευρυτανικού Παλμού.