Χωρίς αίτημα χρηματοδότησης ο δρόμος Ρόγκιας-Βραγγιανών

2944

Ένα αίτημα χρηματοδότησης χρειάζεται για το δρόμο Ρόγκια-Βραγγιανά που ενώνει Θεσσαλία και Ευρυτανία προκειμένου να ολοκληρωθεί

Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο Μέσο Κοινοβουλευτικού ελέγχου καλεί τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να αναληφθούν οι ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο δρόμος που συνδέει τα Βραγγιανά Καρδίτσας με το χωριό Κέδρα της Ευρυτανίας του οποίου η ολοκλήρωση είναι πολύ σημαντική για τους κατοίκους της περιοχής για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.


Σε Ερώτηση του Βουλευτή Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, την οποία κατέθεσε στη Βουλή πριν από καιρό σχετικά με την «Ασφαλτόστρωση του δρόμου Ρόγκια – Βραγγιανά που ενώνει τους Νομούς Καρδίτσας και Ευρυτανίας», η απάντηση του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, ενημερώνει ότι κατόπιν αιτημάτων του Περιφερειάρχη και βοηθώντας το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ευρύτερη περιοχή έχουν εγκριθεί (2) αποφάσεις συνολικού ποσού 3.000.000 €.

Οι αποφάσεις έχουν ως εξής:

  1. Κατασκευή οδού Ι.Μ. Σπηλιά – Βραγγιανά (Τμήμα Ι.Μ. Σπηλιάς- Στεφανιάδας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας ποσού 2.574.000,00 €
  2. Βελτίωση συνδετήριας οδού Ι.Μ. Σπηλιάς με την Επαρχιακή οδό 9 της Περιφέρειας Θεσσαλίας ποσού 426.000,00 €

Η αρμοδιότητα συντήρησης βελτίωσης του εν λόγω οδικού δικτύου ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Υπηρεσία δεν εκκρεμεί κάποιο αίτημα για την Χρηματοδότηση ασφαλτόστρωσης του δρόμου Ρόγκια – Βραγγιανά της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε περίπτωση που υποβληθεί κάποιο συγκεκριμένο αίτημα χρηματοδότησης θα εξετασθεί αρμοδίως.