Φόβος για μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους κατοίκους ολόκληρης της Ευρυτανίας, καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, ύστερα από τη δραματική μείωση των ιατρών που υπηρετούσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Όπως είχαμε αναφέρει και στο φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας, αρκετοί είναι οι γιατροί στο νοσοκομείο που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω του μη εμβολιασμού τους. Πρόκειται για γιατρούς με μεγάλη πείρα, που κατέχουν μείζονος σημασίας ειδικότητες όπως παθολόγοι, ορθοπεδικοί και οφθαλμίατρος. Στα προβλήματα αυτά προστίθεται τώρα και η αποχώρηση του ουρολόγου και του ορθοπεδικού, ενώ πληροφορίες υπάρχουν ακόμη και για συνταξιοδότηση του διευθυντή του ορθοπεδικού τμήματος.

Μετά από αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις οι πολίτες που ήδη ταλαιπωρούνται, φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, ως προς την εξυπηρέτησή τους, με το κοντινότερο νοσοκομείο να απέχει αρκετά χιλιόμετρα. Να θυμίσουμε ότι το μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου δε λειτουργεί, καθώς το προσωπικό έχει τεθεί σε αναστολή, το μαιευτικό τμήμα λειτουργεί με μία μόνο νοσοκόμα, ενώ ένα άτομο βρίσκεται στο τμήμα του ακτινολογικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν ακάλυπτες αρκετές από τις εφημερίες των ιατρών. Ίδια κατάσταση επικρατεί σε στο τμήμα covid, καθώς λίγοι είναι οι εναπομείναντες νοσηλευτές, ενώ παράλληλα έχουν ανασταλεί οι άδειες των εργαζομένων.

Χωρίς αντικαταστάτες ιατρούς το Νοσοκομείο

Αδυναμία της Κυβέρνησης, αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου αποτελεί η μη έγκαιρη αντικατάσταση των ιατρών που έχουν τεθεί σε αναστολή από ιατρούς εμβολιασμένους, καθώς δεν είχε προβλεφθεί ο τρόπος της αντικατάστασής του, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου να κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας, παρά τις τόσες προσπάθειες χρόνων των εργαζομένων, των διοικητών αλλά και των αρχών του τόπου να το στελεχώσουν. Τα μέλη του ΔΣ εργαζομένων  του νοσοκομείου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο μέτρο της Κυβέρνησης που προκαλεί διχασμό ανάμεσα στους πολίτες και υπαλλήλους σε εμβολιασμένους και μη, κρίνοντας μάλιστα τους μη εμβολιασμένους ως «ακατάλληλους» ενώ το προηγούμενο διάστημα με την έξαρση της πανδημίας οι ίδιοι λάμβαναν εύσημα από τους Κυβερνώντες. Το ΔΣ των εργαζομένων ζητά την άμεση πρόσληψη ιατρών, αλλά και έναν σχεδιασμό σε βάθος διετίας ως προς τις συνταξιοδοτήσεις και τις ανάγκες του νοσοκομείου. Οι τρίμηνες συμβάσεις ιατρών που αναμένονταν να πραγματοποιηθούν δεν έχουν προχωρήσει ακόμη, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Απαραίτητη θεωρείται επίσης η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των υπαλλήλων στα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να λυθούν προβλήματα πολλών χρόνων.