Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγράφων σε συνεργασία με την εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, διοργανώνουν την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 17:00-19:00 τη δράση : Ψυχοεκπαίδευση με θέμα: «Άγχος & Φροντίδα Εαυτού» από το Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»

Το Πρόγραμμα «Κανένας μόνος στην πανδημία» της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στον Νομό Φωκίδας, το οποίο υλοποιείται από τις αρχές του 2021 με το συντονισμό, τη χρηματοδότηση και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας “ΑΡΓΩ” πρόκειται να υλοποιήσει ψυχοεκπαίδευση με θέμα «Άγχος & Φροντίδα Εαυτού» και απευθύνεται στους κατοίκους του Δήμου Αγράφων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου ώρα 17:00 με 19:00, μέσω της πλατφόρμας του Zoom και είναι ανοιχτή σε όλο το πληθυσμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους, πατώντας στο παρακάτω link, προκειμένου να «κρατήσουν» τη θέση τους: https://us06web.zoom.us/…/tZEtd…

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η κατανόηση των συναισθημάτων που βιώνουμε σε μια κατάσταση διαρκούς αβεβαιότητας, όπως αυτή που προκαλεί η συνθήκη της πανδημίας. Πολλές φορές το τραύμα είναι αναπόφευκτο οπότε καλούμαστε να διαχειριστούμε πολλά ταυτόχρονα, κάτι το οποίο συχνά οδηγεί στην εξουθένωση και την απόγνωση με τον καιρό και τότε είναι που θα χρειαστεί να μάθουμε πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας.Το Πρόγραμμα «Κανένας μόνος στην πανδημία» είναι εδώ για να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και να ενδυναμώσει όσους έχουν επιβαρυνθεί ψυχικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Για το σκοπό αυτό, παρέχει τη δυνατότητα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε όσους έχουν νοσήσει με Covid-19, στους συγγενείς και φίλους των νοσούντων και στις ευπαθείς ομάδες του γενικού πληθυσμού. Παράλληλα, έχει αναλάβει την υποστήριξη μέσω ψυχοεκπαιδεύσεων και συμβουλευτικής τόσο των υγειονομικών που εργάζονται στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και του γενικού πληθυσμού.