Από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων ‘ΨΥΧΟΓΙΟΣ’ μπορούν να αγοράσουν (με δωρεάν μεταφορικά) το νέο παιδικό βιβλίο της Καρπενησιώτισσας συγγραφέα Ράνιας Μπουμπουρή, που αν και ‘άτακτο’ μαθαίνει καλούς τρόπους στους μικρούς αναγνώστες. Μέσα από 5 παραμύθια και 5 ποιήματα, θα δείξουν στα παιδιά πώς οι καλοί τρόποι μάς ομορφαίνουν τη ζωή! Μαζί από την ευγένεια απέναντι στους άλλους, το βιβλίο της αναφέρεται και σε άλλα σημαντικά ζητήματα της καθημερινής μας ζωής, όπως το ψέμα, το δημόσιο χώρο και την έννοια της κοινότητας.

Πρωταγωνιστές στο παραμυθένιο αυτό μάθημα καλών τρόπων και συμπεριφοράς είναι τρεις νεράιδες ευγενείς και ο μάγος Αγενής, ένας καλόψυχος, μα νευρικός και φωνακλάς παπουτσής, ο ψευτάκος ρινόκερος με το όνομα Ρινόκιο, οι εφτά νάνοι με την αγαπημένη τους Χιονάτη και το χωριό όπου δε χωρούσε η λέξη «χώρια». Η εικονογράφηση από «Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων» είναι της Χρύσας Σπυρίδωνος.

Σε όλα τα παιδιά αφιερώνει η Ράνια Μπουμπουρή «Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων», με μια ευχή να λάμπουν πάντοτε με τη λάμψη που μας χαρίζει η ευγένεια και έτσι κλείνει το βιβλίο, με ένα όμορφο ποίημα με μια ευχή.

‘‘Εκεί, ένα αστέρι πέφτει στη γη και όλοι οι μεγάλοι κάνουν μια ευχή. Το αστέρι όμως έπεσε για να βοηθήσει ένα παιδί: Να το πάρει απ’ το χέρι για να διασχίσουν τον δρόμο, επειδή οι οδηγοί είναι πάντα βιαστικοί. Να το πάρει αγκαλιά στα χαλασμένα πεζοδρόμια. Να καθαρίσει το πάρκο και να επιδιορθώσει τις κούνιες στην παιδική χαρά, για να μπορεί να παίξει…

Κι είπε το παιδί: «Αστέρι,

να η δική μου η ευχή:

να φροντίζουν οι μεγάλοι

για όλα τα παιδιά στη γη!»’’

Στα Ρουμανικά ο “Διαγωνισμός φιλίας”

Ο “Διαγωνισμός φιλίας”, ένα από τα παιδικά βιβλία της Ράνιας Μπουμπουρή, για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών, βρέθηκε ανάμεσα στα 6 ευρωπαϊκά παιδικά βιβλία που προτείνονται από τον πολιτιστικό κόμβο EUNIC Romania (Reţeaua Institutelor Culturale Naţionale din Europa) για μετάφραση στη Ρουμανία. Οι υπόλοιπες 5 προτάσεις είναι βιβλία συγγραφέων από Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Τουρκία!