Το τελευταίο βιβλίου του πολυγραφότατου Ευρυτάνα συγγραφέα Γιώργου Αθανασιά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν φίλοι και Ευρυτάνες που ζουν στην πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλλιθέας, η Πανευρυτανική Ένωση, ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων, ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Αργυρίου και οι εκδόσεις Λυκόφως οργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα «Μια ζωή κι ένα ποτήρι», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας Αττικής (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου). Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Ολυμπία Μωραΐτου και Δέσποινα Αθανασιά και την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηλίας Λάμπρος.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84

Περίληψη βιβλίου

Το βιβλίο «Μια ζωή κι ένα ποτήρι» του Γιώργου Αθανασιά είναι ένα μυθιστόρημα-ακτινογραφία των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Μελέτης, ένα αγόρι που ζει δύσκολα χρόνια στην ελληνική επαρχία, μέσα στον πόλεμο και τον εμφύλιο, που όμως προσπαθεί να μορφωθεί, να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Όμως, τον κυνηγάνε οι αντιφάσεις της ζωής, οι προσωπικές του αναστολές, η αναποφασιστικότητά του.

Στης ζωής του το διάβα συνάντησε όλες τις όψεις της ζωής. Άλλες τον πίκραναν, άλλες τον χόλιασαν, άλλες τον χλεύασαν, άλλες τον απογοήτευσαν, άλλες του έδωσαν δύναμη, άλλες τον αγκάλιασαν σφιχτά, άλλες τον φόρτωσαν αγάπη, άλλες του έδωσαν χαρά, άλλες τον φόρτωσαν προβληματισμό και άλλες επιθυμία, ίσως και εμμονή, για να γυρίσει τον χρόνο πίσω.