2η απολογιστική συνέντευξη τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

409
apol.syntypou1

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το δεύτερο δίμηνο του 2024. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λ. Καλυβίων 2, 3ος όροφος – Λαμία), αλλά και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι δημοσιογράφοι ή εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

«Πρόκειται για μια διαδικασία απολογισμού και επικοινωνίας με όλους τους Στερεοελλαδίτες μέσω των ΜΜΕ. Θεωρούμε ότι είναι μια ουσιαστική δημοκρατική πράξη και θα επαναλαμβάνεται τακτικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και αναφέρθηκε ευθύς εξαρχής στη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χρηματοδότηση της Παράκαμψης Βασιλικού Εύβοιας.

«Το οδικό έργο μήκους 7,6 χλμ. και αρχικού προϋπολογισμού 32.500.000 ευρώ, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ωρίμασε μελετητικά χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες μας και διεκδικήθηκε σθεναρά από την Περιφερειακή Αρχή με τη στήριξη Βουλευτών της Εύβοιας, αλλά και των ενδιαφερομένων Δήμων», δήλωσε ο Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός  προχώρησε στον απολογισμό πεπραγμένωνΜαρτίου – Απριλίου 2024 και απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέροντας μεταξύ άλλων την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας και της επανεκκίνησης της παραγωγής της ΛΑΡΚΟ μέσα από την εξεύρεση σοβαρού επενδυτή.

Ο απολογισμός των δράσεων αναφορικά με την ΠΕ Ευρυτανίας αφορούν:

  •  «Συντήρηση και Λειτουργία της Σήραγγας Τυμφρηστού για τα έτη 2024-2025»με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 451.281,88 ευρώ.
  • «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΟΣ ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Οδική ασφάλεια».
  • «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΠΑΔΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΥΚΩΝ», προϋπολογισμού 8.680 ευρώ. Εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2024.
  • Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και θεατρικών εργαστηρίων δύο εβδομάδων πραγματοποιήθηκε από την Π.Ε. Ευρυτανίας στα σχολεία του Δήμου Αγράφων για την άρση της απομόνωσης της ορεινής περιοχής.