350.000 ευρώ για τη Γέφυρα Σαμαρίου Επινιανών ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών

0
2099

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Αγράφων με το ποσό των 350.000 ευρώ, σε βάρος πιστώσεων του έργου: Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της Χώρας», με την από 15-1-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Η χρηματοδότηση του ανωτέρω ποσού θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα με την πρόοδο των έργων με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠΕΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή νέας μεταλλικής γέφυρας στον Αγραφιώτη ποταμό, ώστε να γίνει οδική σύνδεση του οικισμού Σαμαρίου Επινιανών με τον επαρχιακό δρόμο, με ενέργειες του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή.
Με το υπ’ αριθμ. 8865/29-11-2018 έγγραφο του Δήμου Αγράφων ζητήθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400.000,00 ευρώ, εκ των οποίων εγκρίθηκαν τελικά 350.000,00 ευρώ.
Ο κ. Μπαμπαλής, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θέλει να ευχαριστήσει θερμά το ΥΠΕΣ και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση, για την άμεση και θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Αγράφων, μιας και με την χρηματοδότηση αυτή, θα αποκτήσει μόνιμη οδική σύνδεση ο οικισμός Σαμαρίου Επινιανών, ο οποίος είναι αποκλεισμένος για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Η εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού, μόνιμων και ετεροδημοτών, γινόταν μέχρι σήμερα με καρέλι (περαταριά). Είναι αδιανόητο, καθώς βρισκόμαστε στο 2019 να υπάρχουν ακόμα μόνιμοι κάτοικοι αποκλεισμένοι σε τόσο δύσκολες συνθήκες.
Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα γίνει δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου, από τον ανάδοχο που θα προκύψει.