40 χρόνια Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου

0
4550

Τιμητική εκδήλωση για το πρόσωπο του ιερέα της επαρχίας μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου τιμητική εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως σαράντα (40) χρόνων από την ίδρυση της Μητρόπολης Καρπενησίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν μακαριστοί ιερείς και ανώτεροι κληρικοί για την προσφορά τους στην Μητρόπολη από την μέρα ίδρυσής της.
Τα αφιερώματα που συνοδεύονταν από τα βιογραφικά και προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού, αφορούσαν τους: Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Λαυριώτη (π. Αγγέλου Παπαθανασίου), Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Παντελίδη, τον Αρχιμανδρίτη Κωσταντίνο Παπανικολάου, Ιερέα π. Διονύσιο Ξενάκη και τον επίσης Ιερέα π. Δημήτριο Ανδρεάκη. Επίσης στην εκδήλωση τιμήθηκε ο εν ζωή Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Δρόσος, προηγούμενος Ηγούμενος της Ι.Μ. Προυσού.


Ξεχωριστή αναφορά στον Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης πρώην Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου (1929 – 2019), ως πρώτο Μητροπολίτη Καρπενησίου. Ο Νικόλαος Δρόσος γεννήθηκε στη Θήρα το 1929. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1956. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1958 και Πρεσβύτερος την 1 Ιανουαρίου 1959. Στις 28 Ιανουαρίου 1979 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Καρπενησίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2016 παραιτήθηκε, λόγω γήρατος. Εκοιμήθη τον περασμένο Ιανουάριο.
Η όλη εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά από Ευρυτάνες ιεροψάλτες της διασποράς. Οι εκδηλώσεις αυτές άρχισαν στις 8 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 28 Σεπτεμβρίου κι έγιναν σε αρκετά μέρη της επαρχίας μας, όπως Γρανίτσα, Άγραφα, Ραπτόπουλο, Βραγγιανά, Δομνίστα, Βουτύρο, Βελωτά, Ανατ. Φραγκίστα, Μικρό Χωριό, Καλεσμένο. Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και θα είναι Ημερίδα επιστημονικού περιεχομένου για την εκκλησιαστική ζωή στην Ευρυτανία από το χθες στο σήμερα.