40 χρόνια πολιτισμός και παράδοση

0
1551

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, γιορτάστηκαν τα 40α γενέθλιά του ο Πολιτιστικός
Σύλλογος Καρπενησίου, με πολύ χορό, μουσική, παράδοση και τέχνη. Το 2ήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων ξεκίνησε την Παρακευή 19 Ιουλίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα και το καλωσόρισμα του Προέδρου του Συλλόγου κ. Ηλία Τσώνη. Συγκινητική ήταν η αναδρομή όλης αυτής της πορείας του Συλλόγου, από την αφετηρία του μέχρι σήμερα, με παρουσίαση των δράσεων και του έργου που έχει παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια, με την οποία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις. Ακολουθήσε θεατρικό δρώμενο ΑΠΌ ΤΗΝ επιχυμένη θεατρική ομάδα του Συλλόγου και η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκή και έντεχνη μουσική παράσταση με την ορχήστρα του Ανδρέα Λενά.
Στις 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε βραδιά λαϊκών και παραδοσιακών χορών και τραγουδιών με συμμετοχή Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Συμμετείχαν ο Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης, ο Σύλλογος «Στέγκος» Μεσολογγίου, ο Σύλλογος «Ορφέας» Λευκάδας, ο Λαογραφικός Όμιλος Σπερχειάδας και η παραδοσιακή ζωντανή ορχήστρα ήταν του μουσικού Νίκου Μούτσελου.
Καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και αφισών από την ιστορική διαδρομή 40 χρόνων του Συλλόγου, φορεσιών και κουστουμιών στην αίθουσα
της Βασικής Βιβλιοθήκης.