5η Γιορτή Παραδοσιακού Γλυκού Κουταλιού

1000

‘Τα μπελαλίδικα’ κέρδισαν τις εντυπώσεις. 

Παραδοσιακές συνταγές, γεύσεις από μοναδικά χειροποίητα γλυκά κουταλιού, μυστικά και τρόποι παρασκευής των πιο απαιτητικών και ‘μπελαλίδικων’, ήταν οι πρωταγωνιστές της 5ης Γιορτής Παραδοσιακού Γλυκού Κουταλιού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023 στο  Ξενοδοχείο ‘ΕΛΒΕΤΙΑ’ στο Καρπενήσι που ήταν και ο μεγάλος Χορηγός της γιορτής.

Εκτός από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, στην φετινή εκδήλωση παραβρέθηκαν και επισκέπτες από την πόλη της Ξάνθης που βρέθηκαν στο Καρπενήσι και αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ‘Η ΕΥΡΥΤΗ’ που ήταν και οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Όπως κάθε χρόνο, χειροποίητα γλυκά του κουταλιού των μελών του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και τα τρία γλυκά που επιλέχθηκαν, κέρδισαν ισάριθμα συμβολικά δώρα, προσφορά της ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Η ΕΥΡΥΤΗ’.

Φέτος οι 3 πρώτες νικήτριες του διαγωνισμού κατά σειρά ήταν οι κυρίες: Πρώτη με γλυκό καρότο, δεύτερη η κα Ξένια Τσάκνη με γλυκό πράσινο νεραντζάκι και τέλος η κα Σούλα Σερετάκη (η περσινή νικήτρια) με γλυκό κυδώνι. Θερμές ευχαριστίες στο επίτιμο μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας και μοναδική οικοδέσποινα, κα Ξένη Μαντζούφα για τη μοναδική φιλοξενία της. Το ξεχωριστό της φετινής χρονιάς ήταν το μοναδικό γλέντι που ακολούθησε μετά το τέλος του διαγωνισμού, ανανεώνοντας το ραντεβού για περισσότερες συνταγές το 2024.

Με επιτυχία η βιβλιοπαρουσίαση

‘‘Η ανατομία της επιτυχίας’’ ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τα μικρά μυστικά της επιτυχίας του Σεραφείμ Τσάκνη, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση από τον Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας, με τον συντονισμό της αντιπροέδρου του Συλλόγου κας Στεφανίας Κοκοτίνη και την ενδελεχή προσέγγιση του συγγραφέα κ. Γιώργου Αθανασιά.