Στο πλευρό του Νοσοκομείου Καρπενησίου βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γνωρίζοντας τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια επιχορηγεί το Νοσοκομείο με το ποσό των 716.828 ευρώ. Αναλυτικότερα η απόφαση αυτή λήφθηκε από την Περιφέρεια, ύστερα από την αναλυτική ενημέρωση – επισκόπηση για τα έργα και τις δράσεις στήριξης των δομών Υγείας της Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης. Να επισημάνουμε ότι παράλληλα εξελίσσεται η χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης 11 Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, συνολικού ύψους 2.360.000€, για την οποία έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και εκκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Τα Νοσοκομεία που ωφελούνται

Σε αυτή τη δράση στήριξης εντάσσονται συνολικά οκτώ (8) Γενικά Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, με ιατρικό εξοπλισμό αξίας έως 4.000.000€ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, μετά από την έκδοση σχετικής πρόσκλησης από τη Διαχειριστική Αρχή. Ακολούθως, και με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες των νοσοκομείων, εξασφαλίστηκε τελικώς για το σκοπό αυτό ποσό ύψους 4.908.370,5€, από τοΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020.Ειδικότερα, με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα που κατατέθηκαναπό τα νοσοκομεία μέσω της 5ης ΥΠΕ, εγκρίνονται χρηματοδοτήσεις ύψους:716.828€ για το Νοσοκομείο Καρπενησίου, 814.900€ για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, 656.790€ για το Νοσοκομείο Θήβας, 1.030.000€ για το Νοσοκομείο Χαλκίδας, 362.000€ για το Νοσοκομείο Κύμης, 121.600€ για το Νοσοκομείο Καρύστου, 117.958€ για το Νοσοκομείο Άμφισσας και 1.088.294,5€ για το Νοσοκομείο Λαμίας (εκκρεμεί οριστικοποίηση).

Οι δηλώσεις Σπανού, Σερέτη και Μπακομήτρου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε για τη δράση: «Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο, βρίσκεται η Υγεία, ο άνθρωπος. Μετά την ολοκλήρωση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδαςκαι την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας, στηρίζουμε τις δομές υγείας με χρηματοδοτήσεις άνω των 8 εκατ. ευρώ. Για κάθε Στερεοελλαδίτη που αξιώνει και χρειάζεται σοβαρές δομές δημόσιας υγείας στον τόπο του, αλλά και για κάθε υγειονομικό που δίνει το δικό του μεγάλο αγώνα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε νικητές σε αυτή τη μάχη». Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αγαστή συνεργασία και τα υγειονομικά στελέχη για την τεράστια προσπάθειά τους και ενημέρωσε για τις δράσεις της 5ης ΥΠΕ στην Στερεά Ελλάδα. Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος δήλωσε: «Κάθε ανάσα είναι πολύτιμη για όσους παλεύουν με τον κορωνοϊό και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει σήμερα μια μεγάλη ανάσα στα νοσοκομεία μας, τα οποία παλεύουν –με τη σειρά τους- να σταθούν όρθια».