Χρόνος προετοιμασίας: 15’ |Χρόνος μαγειρέματος: 45’ | Κομμάτια: 35-40

Υλικά

1 ½ κιλό φρέσκια μυζήθρα γλυκιά

1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι ελάτης

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

7 αυγά

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή σιλιγδάλι

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενο ταψί 22×32 εκ. ή στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. Σε μια λεκάνη θρυμματίστε τη μυζήθρα σε μικρά κομμάτια, προσθέτετε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και δουλεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια αφράτη γέμιση. Παίρνετε ένα στρογγυλό πυρέξ, το βουτυρώνετε πολύ καλά και πασπαλίζετε τη βάση του με μπόλικο αλεύρι ή σιμιγδάλι. Ρίχνετε τη γέμιση, τη στρώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Όταν την βγάλετε από το φούρνο την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζετε με έχτρα μέλι, καρύδια και την κανέλα.