Η παγκόσμια δράση Action in Greece για την Ελληνική γαστρονομία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Δήμο Καρπενησίου με σκοπό να εντάξει την τοπική γαστρονομία και τους παραγωγούς του τόπου στο ‘Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας’ με τα πιο εκλεκτά προϊόντα όλης της χώρας.
Συναντήσαμε την υπεύθυνη του Action in Greece, Execitive Chef και πρόεδρο του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας, κυρία Σοφία Στάμου και μίλησε για την εμπειρία της δοκιμάζοντας τις Ευρυτανικές γεύσεις.

Ε. Μιλήστε μας για το Καρπενήσι και την πρόσφατη επίσκεψη σας εκεί για το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας.
Σ.Σ. Το Καρπενήσι είναι αγαπημένος προορισμός … Το έχω επισκεφθεί πριν πολλά χρόνια και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μια γεύση διακοπών διαφορετική και ξεχωριστή . Το παρόν μου ταξίδι , ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη , καθώς είχα τη δυνατότητα να έρθω πιο κοντά στους κατοίκους αυτού του υπέροχου τόπου και να τους γνωρίσω καλά ! Να συναναστραφώ μαζί τους , να ανταλλάξουμε απόψεις , να με ξεναγήσουν και να απολαύσω τόσο εγώ όσο κι η ομάδα του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας – την πρότυπη φιλοξενία τους ! Και το πιο σημαντικό κοινό όλων των ντόπιων είναι η μεγάλη τους αγάπη για τον τόπο τους κι ο ενθουσιασμός τους – για να ανοίξουν την αγκαλιά τους διάπλατα προσφέροντας σε όλους τους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

Ε. Μιλήστε μας για την επαφή σας με τους φορείς του Δήμου Καρπενησίου.
Σ.Σ. Στο ταξίδι μας αυτό , είχαμε τη ευκαιρία να γνωρίσουμε τον αξιότιμο Δήμαρχο Καρπενησίου κύριο Νίκο Σουλιώτη καθώς και τον αξιότιμο Αντιπεριφερειάρχη κύριο Αριστείδη Τάσιο και να θέσουμε κοινές σκέψεις και οράματα για πολλαπλά οφέλη του Δήμου και ίσως και της Περιφέρειας. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας … Ήταν μεγάλη η χαρά της γνωριμίας μας με τους αξιότιμους φορείς του τόπου , την κυρία Σπυριδούλα Παπαδοπούλου – Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου , την κυρία Σοφία Φλέγκα – Πρόεδρο ξενοδόχων Καρπενησίου και τον κύριο Χρήστο Τσάπρα – Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρπενησίου . Στην επάνοδο μας στο Καρπενήσι , έχουμε πολλούς ακόμη σημαντικούς ανθρώπους να συναντήσουμε για να στήσουμε την αποτύπωση του Καρπενησίου – για τις κινηματογραφήσεις του ντοκιμαντέρ Action In Greece: The Karpenisi Project, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό. Είναι στόχος και κάθε στόχος είναι για να κατακτιέται αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και τεράστιο όγκο δουλειάς για να μπορούμε να το πούμε τόσο σύντομα αυτό. Εύχομαι όλα να πάνε καλά ! Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την κυρία Σπυριδούλα Παπαδοπούλου για την άψογη επαφή μας και την αμέριστη συμπαράσταση της στο έργο μας και την Εθνική προσπάθεια του Action In Greece .

Ε. Ποια είναι τα αποτελέσματα του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ στο Καρπενήσι και τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση;

ΣΣ. Δεν σταματάει ποτέ να με εντυπωσιάζει η χώρα μας ! Μένω πάντα με το χαμόγελο της απόλυτης ευτυχίας , γνωρίζοντας πρότυπα προϊόντα και πρότυπες επιχειρήσεις εστίασης … Και το πιο σημαντικό είναι ότι η εξαιρετική σας δουλειά – στο Sigma Press Office , μας έφερε σε άμεση επαφή με τις κατάλληλες επιχειρήσεις – που τους ανήκουν επάξια τα πέντε αστέρια για τις ιδανικές συνθήκες που διακινούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και για τον άφθαστο επαγγελματισμό τους . Πρότυπο πρωινού ξενοδοχείου με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα , επιχειρήσεις εστίασης που παντρεύουν άψογα την παράδοση με το gourmet , εξαιρετικά γλυκά και προϊόντα αγνής παραγωγής με σφραγίδα – εκείνη τη μοναδική σφραγίδα του καθημερινού αγώνα και της αδιάκοπης προσπάθειας για να προσφέρουν οι παραγωγοί και οι μεταποιητές το καλύτερο … Μπράβο σε όσους – απ΄ την Αθήνα , είχαμε ξεχωρίσει και επισκεφθήκαμε … Μπράβο στα προϊόντα, που δοκίμασε η επιτροπή μας και θα κάνουν το κοινό να παραμιλάει με τις συνταγές που θα κινηματογραφήσουμε στο Καρπενήσι . Μπράβο στην Ελλάδα , που κάθε τόπος της είναι ένας μικρός ανεξερεύνητος θησαυρός για το Παγκόσμιο κοινό , που πρέπει να ταξιδέψει παντού για να νιώσει , να αφουγκραστεί , να γευτεί , να απολαύσει … Το Καρπενήσι τα συνδυάζει όλα … Κι εύκολα μπορεί ο Έλληνας αλλά και ο ξένος τουρίστας να πάρει απ΄ τη σπάνια ενέργεια , αυτού του καταπράσινου και ολοφώτιστου τόπου .