Μια μοναδική αρχή για τους 80 συμμετέχοντες

Πάνω από κάθε προσδοκία ήταν η επιτυχία του πρώτου διαδικτυακού σεμιναρίου για την επιχειρηματικότητα στον χώρο των τροφίμων και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου από τον οργανισμό WISE GREECE για την Ευρυτανία. Πάνω από ογδόντα άτομα δήλωσαν συμμετοχή για να παρακολουθήσουν τη δωρεάν εκπαίδευση για όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και τυποποίησης τοπικών προϊόντων, αλλά και σε ήδη ενεργούς επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και παραγωγούς, που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα για την επιχείρησή τους. Έμπειροι και εξιδεικευμένοι επαγγελματίες από το χώρο του μάρκετινγκ, εκπαιδευτές, επιτυχημένοι επαγγελματίες και η δημοφιλής και καταξιωμένη Chef κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες και καθοδήγηση στους συμμετέχοντες για τις γνώσεις για την επιχειρηματικότητα και τον τομέα παραγωγής τροφίμων, αλλά και την προσωπική τους εμπειρία στο ‘ταξίδι’ του επιχειρείν.

Το σεμινάριο της μη κερδοσκοπικής WISE GREECE μπορεί να γίνει η αρχή για ένα νέο ξεκίνημα σε όσους θέλουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και παράλληλα να αναδείξουν τα μοναδικά προϊόντα και τις πρώτες ύλες της Ευρυτανίας. Οι εκπαιδευτές και η ιδρύτρια της WISE GREECE κα Μελίνα Ταπραντζή , δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν όσους θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή, σε όλα τους τα βήματα, παρέχοντάς τους εξιδεικευμένη συμβουλευτική και υποστήριξη. Οι ομιλητές παρουσίασαν από τα απλά πρώτα βήματα, την επιχειρηματική μεθοδολογία και το business plan, έως και τις βασικές αρχές για την ετικετοποίηση και την συσκευασία ενός προϊόντος.

Εκπαιδευτές επίσης ήταν οι: Ελπίδα Κόκκοτα (MExoxo) και Σπύρος Τσουκαλάς (MExoxo), η Heidi Λαζάνη (Bespoke Communications). Την ιστορία της προς την επιτυχία μοιράστηκε η παραγωγός Δήμητρα Χατζηασλάνη από την επιτυχημένη εταιρεία Terra Fyllida.  

Το σεμινάριο είχε την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής επιχείρησης ΜΕΧΟΧΟ, του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, του CHIRON’ γραφείου Έρευνας και Συμβουλευτικής στο Καρπενήσι και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ‘Η ΕΥΡΥΤΗ’ με έδρα το Μεγάλο Χωρίο.